Markt reacties

MARC PERELLÓ. schreef op prijsinfo Weser Ems:
WEEK 18 right cage eggs: xl 8,65 – 0,20 L 6,75 – 0,25 M 5,50 – 0,13 S 4,00 ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP richtprijs 2.0 industrienotering :
Nieuwe NOP2.0-richtprijs kooieieren De LTO/NOP Begeleidingscommissie van de NOP-richtprijs voor ...

vermeerderaar schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
wanner wordt de prijs van de broedeieren aangepast voor deze prijs kunnen wij geen broedei maken mee ...

jon schreef op prijsinfo Broedeiprijs vrije markt:
hallo, wie weet een adres/leverancier voor mij voor broed eieren type Ross 308. ?? ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

mei

20

Yvon Jaspers duikt vanaf komende zondag niet in de liefdeslevens van Nederlandse boeren, maar laat zien wat de boeren in het dagelijks leven bezighoudt. Onder meer de gevolgen van het fosfaatreductieplan en dierziekten zijn onderwerp van de eerste aflevering van ‘Onze Boerderij’.

mei

20

De vijfde editie van het Pluimvee Symposium Leg van afgelopen donderdag 17 mei trok ruim 200 bezoekers waarvan een groot deel pluimveehouders. In deze fotoreportage kunt u sfeer proeven van de dag.

mei

19

In een rapport over de luchtkwaliteit in De Peel van de provincie Noord-Brabant is een windroos zodanig verschoven dat er meer ammoniak lijkt te zijn dan er werkelijk is.

mei

19

De zesde editie van het Pluimvee Symposium Vlees van vorige week woensdag 16 mei trok ruim 200 bezoekers waarvan een groot deel pluimveehouders. In deze fotoreportage kunt u sfeer proeven van de dag.

mei

18

Volgens het RIVM is het effect van een individueel station als die in Vredepeel op de landelijke trend in de ammoniakconcentratie in Nederland zeer beperkt. Dat laat de Rijksdienst voor Volksgezondheid en Milieu in een reactie op de woensdag gepubliceerde onderzoek ‘Ammoniak in Nederland: Een noordoostelijke spelbreker’ weten.

mei

18

Pluimveehouders moeten stoppen met zeuren over wet- en regelgeving. Ook moet de pluimveesector proactief zijn verhaal vertellen in plaats van continue in de verdediging te gaan. Ga met actiegroepen zoals Wakker Dier in gesprek. Bovendien moeten pluimveehouders trots en enthousiasme uitstralen.

mei

17

Rechtenveiling.nl, de online marktplaats voor pluimveerechten van Tom Jansen heeft met 91 van de 174 stemmen de innovatieprijs Leg gewonnen tijdens het Pluimvee Symposium Leg in Eersel (NB).

mei

17

Als pluimveehouder moet je, je niet verzetten tegen trends maar hier juist op inspelen. Dat zei leghennenhouder Frank de Ronde donderdag 17 mei tijdens zijn presentatie op het Pluimvee Symposium Leg.

mei

17

Circa drie vierde van de vleespluimveehouders wil vijf procent van hun nettowinst investeren in imagoverbetering van de sector. Dat kwam woensdag 16 mei naar voren tijdens het Pluimvee Lagerhuisdebat op het Pluimvee Symposium Vlees in Eersel.

mei

17

Op 150 meter afstand van meetstation Vredepeel staat een pluimveestal. Daardoor meet het station structureel te hoge concentraties ammoniak. Dat melden journaliste Geesje Rotgers en statisticus Jaap Hanekamp.

mei

16

De pluimveesector moet meer openheid van zaken geven richting maatschappij door bijvoorbeeld landelijke open dagen te organiseren of beelden van vleeskuikenbedrijven online te zetten.

mei

16

Nestborn heeft met 100 van de 178 stemmen de innovatieprijs Vlees gewonnen tijdens het Pluimvee Symposium Vlees in Eersel.

mei

16

Er zijn nog steeds teveel één ster Beter Leven en Nieuwe Standaard Kip (NSK) vleeskuikens. Het aanbod oversteeg het afgelopen anderhalf jaar de vraag. Slachterij 2 Sisters Storteboom verlengde de afgelopen weken veel 3-jarige contracten met vleeskuikenhouders daarom niet, waardoor de vleeskuikenhouders weer terug moeten naar reguliere vleeskuikens of naar een ander concept.

mei

16

Na een jaar lang in onzekerheid te hebben geleefd, kreeg pluimveehouder Wim de Vries uit Terschuur (GD) dinsdag te horen dat zijn kippen alsnog worden geruimd. De 18.500 hennen hebben nog steeds een te hoge waarde fipronil in zich.

mei

16

CDA-statenlid Rudy Tegels zegt tegen regionale omroep 1Limburg diverse signalen te hebben gekregen dat stalbranden mogelijk worden veroorzaakt door de overlast van ratten.

mei

15

LTO/NOP voorzitter Eric Hubers schat in dat afnemers bereid zijn om te betalen voor de extra kosten die legpluimveehouders straks maken voor IKB Ei.

mei

15

De kosten voor deelnemende pluimveehouders aan IKB Ei verdubbelen omdat het kwaliteitssysteem rigoureus veranderd naar aanleiding van de fipronil crisis.

mei

15

IKB Ei gaat rigoureus op de schop naar aanleiding van de fipronil crisis. Zo komt er een nieuw meldpunt om onregelmatigheden te melden.

mei

15

De verzuring van Nederlandse bossen is niet alleen een gevolg van stikstof uit de veehouderij, maar ook van de nog in de bodem aanwezige zwavel. Dat is de conclusie van een artikel van drie onderzoekers dat op 18 mei verschijnt in het tijdschrift Milieu (www.vvm.info).

mei

14

Pluimveevleesverwerker Smits uit het Belgische Heist op den Berg wordt beticht van belastingfraude. De politie en het Federaal Voedselagentschap (FAVV) deden afgelopen weekend een inval waarbij ze de twee bedrijfsleiders aanhielden.

mei

14

Klaas Knol bouwde in een bestaande vleeskuikenouderdierenstal een automatische legnestontsmettingsinstallatie. Deze installatie ontsmet dagelijks de nesten voor het dichtzetten. Het ontsmettingsmiddel wordt via ontsmettingsleidingen en spraynozzles in de nesten verneveld.

mei

14

Met warmtesensoren, een brandwerende muur en met het brandwerende metaal promat als plafond in het eierlokaal verkleint Hugo Bens de brandrisico’s op zijn leghennenbedrijf in Haps (NB). Bovendien zorgt hij er dankzij deze maatregelen voor dat de gevolgen beperkter zijn bij een brand.

mei

14

11.500 vrije uitloop leghennen zijn zondag op maandagnacht 14 mei omgekomen bij een stalbrand in het Limburgse Heythuysen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar twee naastgelegen stallen waar in totaal nog eens een kleine dertigduizend leghennen zaten.

mei

13

Voor de leghennenhouderij is het nieuwe jaar positief begonnen. Het saldo was in januari 64.000 euro hoger dan vorig jaar januari, vooral dankzij 80 procent hogere opbrengsten. In de daaropvolgende maanden is het saldoverschil wat teruggelopen. De positieve opbrengsten zijn te danken aan de hoge eierprijs, doordat de fipronilaffaire heeft geleid tot een lager marktaanbod. Voor het standaardbedrijf met 50.000 scharrelhennen is gerekend met continue productie zonder schade door blokkades.

mei

12

Leden van de coöperatie FromFarmers krijgen vandaag een vergoeding op hun rekening bijgeschreven van 4,63 euro per afgenomen ton voer. Dat maakt de coöperatie deze week bekend.

mei

12

In maart is het saldo vleeskuikens 7.500 euro hoger dan dezelfde maand vorig jaar, dankzij hogere opbrengsten en lagere voerkosten. Sinds november ligt het saldo boven het langjarig gemiddelde. De resultaten zijn berekend voor een standaardbedrijf met gemiddeld 100.000 vleeskuikens, wat overeenkomt met bijna 120.000 opgehokte vleeskuikens per ronde.

mei

11

Frank de Ronde startte 23 jaar geleden met een klein leghennenbedrijf, vergrootte en moderniseerde die in 2006 en begon vanaf 2008 hard te groeien. Inmiddels bestaat zijn Happy Chicken Farm uit zeven bedrijven met ca. 240.000 leghennen, waarvan 140.000 vrije uitloop. „Vanuit een visie gericht op continuïteit heb ik bewust ingezet op groei in met name het vrije uitloopsegment”, zegt De Ronde.

mei

11

Rechtenveiling.nl is een online marktplaats voor pluimveerechten. Pluimveerechten worden nu op een aantal manieren bemiddeld: rechtstreeks, via erfbetreders en via makelaars. Maar vraag en aanbod sluiten in de praktijk slecht op elkaar aan en niemand weet wat de werkelijke waarde is, zo is de ervaring van Rechtenveiling.nl.

mei

11

‘Meedoen met BIG Challenge is tot nu toe al een geweldige ervaring. De teamactiviteiten, sponsorgeld inzamelen en trainen. Natuurlijk het kost tijd maar ik krijg er veel energie voor terug.’ De Brabantse ondernemer noemt het een vorm van maatschappelijk ondernemen.

mei

11

68 pluimvee- en varkensbedrijven hielden in 2017 meer dieren dan was toegestaan volgens het aantal dierrechten dat zij hadden. Dat is minder dan 1 procent van het totaal aantal bedrijven. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) over inspecties op bedrijven waarbij gecontroleerd is op dierrechten. Er zijn 186 bedrijven gecontroleerd, op een totaal van circa 7.000 bedrijven. In 2015 en 2016 liepen overtraden in totaal 159 veehouders de regels.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand