Markt reacties

Bamon let schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
Стекло является авангардным и экзотическим материало ...

Bierema schreef op prijsinfo Vernieuwde Basis Contract Notering:
€ 0,75 kg EXCL.BTW ...

Bierema schreef op prijsinfo Esbro VN:
€ 0,8027 /kg levend gewicht Excl. Btw ...

Bierema schreef op prijsinfo Clazing uitbetalingsprijs:
€ 0,8073 /kg EXCL. BTW ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

jun

24

„Er komt enkel een kringlooplandbouw als de boer daar iets kan verdienen”, stelde Jaco Geurts. Wat hem betreft betekent dat trouwens niet dat de consument meer moet gaan betalen. „We kunnen dat bereiken met een andere margeverdeling in de keten.”

jun

24

GroenLinks Kamerlid Laura Bromet wil dat de zogenoemde 'kiloknaller' verdwijnt uit het winkelschap. Alle boeren moeten in 2035 biologisch of gelijkwaardig aan 3 sterren Beter Leven zijn, vindt zij.

jun

24

Veehouders, akkerbouwers en bollentelers overspoelen sociale media met foto's en filmpjes onder de hashtag #geenhittestress.

jun

24

Het dorpje Zwaag (NH) kleurt maandag voor een deel geel. Een vrachtwagen met daarin 15.000 liter eigeel is gekanteld, waarbij de inhoud op straat kwam.

jun

24

Supermarkten moeten niet alleen dierenwelzijn vermarkten, maar ook de milieuvriendelijke kant van een ei, kip, kipproduct of ander voedingsproduct. Dat zegt Hugo Bens, voorzitter legpluimveehouderij van LTO/NOP.

jun

24

De NVWA controleert vanaf maandag 24 juni extra op dierenwelzijn bij transport van pluimvee vanwege de verwachte hoge temperaturen

jun

23

Een vleeskuikenhouder krijgt het boetebedrag van 1.500 euro terug van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) omdat de NVWA hem eerst had moeten waarschuwen dat het aandeel vang- en laadletsel te hoog was.

jun

23

De opeenstapeling van regels en aanpassingen aan regelgeving hebben een negatieve impact gehad in het oplossen van de vervuiling door mest. Dat schrijft de Algemene Rekenkamer na onderzoek over de stand van zaken van de duurzame veehouderij in Nederland.

jun

22

Maarten van der Weijden zwemt de Elfstedentocht. Overdag verdringen de toeschouwers zich op de bruggen, maar 's nachts is het rustiger. Verschillende Friese boeren laten zien dat ze de actie steunen en verlichten met lampen van tractoren het water.

jun

22

Chefredacteur Caroline van der Plas van Pluimveeweb en Pig Business is genomineerd voor de landelijke persprijs voor landbouwjournalistiek, de Gouden Greep.

jun

22

Het Belgische vleeswerkingsbedrijf Aoste schakelt met al zijn gevogelteproducten stapsgewijs over naar het Beter Leven Keurmerk 1 ster.

jun

22

Ruimen van zieke koppels lijkt een logische manier om de H3N1-vogelgriep in België in te dammen. Het is echter de vraag of ruimen afdoende is omdat er mogelijk koppels zijn die geen of weinig ziekteverschijnselen vertonen, maar wel virus bij zich dragen. 

jun

21

De laagpathogene H3N1 vogelgriep breidt verder uit. In het noorden van Frankrijk en in Luxemburg is ook een H3N1-geval gevonden. Inmiddels zijn in Vlaanderen niet alleen productiedieren, maar ook jonge opfokhennen besmet.

jun

21

Vleeskuikenslachterij Lammens in het Belgische Torhout is afgelopen maandag 17 juni failliet verklaard. „Het probleem was vooral dat er niet genoeg geld was om vleeskuikenhouders te betalen, terwijl de onderneming moest wachten op het geld van klanten.”

jun

21

Consumenten moeten zich meer bewust worden van de waarde van voedsel en voor hun ‘duurzame’ voedsel ook meer geld over hebben. Chapeau voor Carola Schouten. Goed om dit te blijven benadrukken

jun

21

„Door vanaf de opstart luxe te voeren en door op latere leeftijd extra nutriënten aan het voer toe te voegen is een goede eischaalkwaliteit na 80 weken bij zowel witte als bruine hennen goed mogelijk.” Dat zegt eigenaar Robert Bos van P. Bos veevoeders.

jun

20

,,De Europese Commissie en haar onderhandelaars lijken wel de Sinterklaasbrigade.” Dat zegt een woedende voorzitter Gert-Jan Oplaat van de brancheorganisatie van pluimveevleesverwerkers Nepluvi

jun

20

De Europese branchevereniging van pluimveevleesverwerkers AVEC, waarbij ook de Nederlandse Nepluvi is aangesloten, luidt de noodklok over de op handen zijnde Mercosur-deal.

jun

20

Grote schade en hoge uitval is ook zonder co-infecties mogelijk bij laagpathogene H3N1 vogelgriep. Dat blijkt uit een onderzoek van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) bij leghennen van 35 weken.

jun

20

De antibioticareductie in de Nederlandse vleeskuikenhouderij had geen aantoonbaar negatief effect op de gemiddelde productie en de economische resultaten van vleeskuikenbedrijven.

jun

19

Het aantal laagpathogene vogelgriepuitbraken op pluimveebedrijven in België steeg de afgelopen week licht van 71 naar 73. Dit is een veel minder grote stijging dan vorige week. Toen telde België nog 12 nieuwe uitbraken.

jun

19

De op handen zijnde Mercosur-deal tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse landen Brazilië, Argentinië, Paraguay en Uruguay baart niet alleen de Nederlandse boeren en tuinders grote zorgen, ook verschillende politieke partijen luiden nu de alarmbel.

jun

19

De Vlaamse vleeskuikenslachterij Lammens zoekt op korte termijn een overnamekandidaat. Het bedrijf zit opnieuw in financiële moeilijkheden.

jun

19

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) is niet te spreken over de werkwijze van LTO Nederland om mestfraude te bestrijden. Dat zegt NVP-secretaris Aalt den Herder naar aanleiding van het persbericht van LTO Nederland.

jun

18

LTO/NOP is blij dat Schouten haar visie voor kringlooplandbouw bekendgemaakt heeft, maar vraagt zich af hoe de Autoriteit Consument en Markt (ACM) ervoor gaat zorgen dat boeren hogere prijzen krijgen van afnemers die bovenwettelijke eisen stellen.

jun

18

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft drie medewerkers van een Twents bedrijf, dat meststoffen vervoert, verhandelt en verwerkt, aangehouden. Het bedrijf uit de omgeving van Hengelo en de medewerkers worden er van verdacht te frauderen.

jun

18

Bart Janssen realiseert 10 procent hogere voerwinst en minder arbeid door uitkomst in de stal.

jun

18

LTO Nederland vindt het realisatieplan van minister Schouten een goede stap richting kringlooplandbouw. Echter mist de organisatie een echt investeringsplan.

jun

17

Boeren staan in principe positief tegenover de Kringloopvisie van minister Carola Schouten, maar zij willen wel minder regeldruk om de omslag naar volledige kringlooplandbouw succesvol toe te passen.

jun

17

Minister Schouten van Landbouw kondigt concrete stappen aan om de transitie naar kringlooplandbouw in te zetten. Een sterke positie van de boer, schrijft ze, is een voorwaarde om die transitie te laten slagen.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand