Markt reacties

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP Slachtkippen:
LTO/NOP stopt per 1 augustus a.s. ook met de wekelijkse uitgave van de NOP-prijzen voor slachtkippen ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP richtprijs 2.0 industrienotering :
Nieuwe NOP2.0-richtprijs kooieieren De LTO/NOP Begeleidingscommissie van de NOP-richtprijs voor ...

vermeerderaar schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
wanner wordt de prijs van de broedeieren aangepast voor deze prijs kunnen wij geen broedei maken mee ...

jon schreef op prijsinfo Broedeiprijs vrije markt:
hallo, wie weet een adres/leverancier voor mij voor broed eieren type Ross 308. ?? ...


 

Laatst gewijzigde prijzen

Nieuws van Pluimveeweb

aug

16

De Rabobank zal boerenbedrijven bijspringen, als ze door de droogte financiële problemen ondervinden. Dat zei topman Wiebe Draijer bij de presentatie van de halfjaarcijfers van zijn bank. De Rabobank heeft 1,7 miljard euro winst gemaakt.

aug

16

Kuikenbroederij Van Hulst uit het Brabantse Veldhoven is vanaf mei 2018 van het aardgas af. Voor het uitbroeden van eieren wordt nu gebruik gemaakt van een bijzondere tweetraps warmtepomp, zodat zelfs bij -20 graden Celsius buiten de eieren keurig op 40 graden Celsius gehouden worden.

aug

16

ForFarmers heeft over de eerste helft van 2018 een winst geboekt van 34,8 miljoen euro, die toegerekend wordt aan de aandeelhouders. De totale stijging per aandeel bedraagt 0,06 eurocent. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het veevoederbedrijf donderdag publiceerde.

aug

16

Op de wereldmarkt zetten de tarwe- en gerstnoteringen de opgaande lijn nog steeds voort. De droogte in de verschillende regio’s blijft de aanjager. Ook in eigen land waren er deze week louter plussen met bijna overal dubbele cijfers.

aug

15

Twee pluimveehouders – een vader en zoon uit het Gelderse Bruchem – moeten elk een boete van 1500 euro betalen, waarvan 500 euro voorwaardelijk. Zij werden verdacht van illegaal asbest verwijderen, zich niet identificeren bij de controleurs en vrijheidsberoving van twee ambtenaren.

aug

15

In België zijn sinds dinsdag 31 juli geen nieuwe uitbraken van Newcastle Disease (NCD) meer vastgesteld. Het Belgische federaal agentschap voor veiligheid van de voedselketen (FAVV) versoepelde de laatste tijd een aantal maatregelen.

aug

14

Het plaatsen van kuikenpapier onder de drinknippels van vleeskuikens heeft geen positief effect op uitval of prestaties tijdens de eerste levensweek. Alleen drie tot vier uur na opzet de kuikens is de wateropname hoger.

aug

14

Pakstations en eiverwerkers leden ook grote financiële door firpronil. De fipronilcrisis kostte ieder pakstation of eiverwerker miljoenen.

aug

14

De Europese Commissie stemt naar verwachting in de loop van volgend jaar over de toelating van insectenmeel en mogelijk zelfs over varkensmeel in pluimveevoeders.

aug

13

BMC Moerdijk is vanaf dinsdag 7 augustus weer gestart met het verbranden van pluimveemest. De grote revisie duurde 6,5 week langer dan vooraf gepland vanwege extra werkzaamheden aan de stoomturbine. De installatie kan nu weer tot tenminste 2029 verder.

aug

13

Leghennenhouder Jeroen Bertens uit het Brabantse Haghorst is apaches boven zijn stal beu: „Vooral die chinooks zorgen voor een enorm geweld.”

aug

13

De rechtbank van Amsterdam heeft verzekeraar Delta Lloyd verplicht om een pluimveehouder alsnog de schade aan zijn zonnepanelen te vergoeden die ontstaan is tijdens de hagelstorm in juni 2016.

aug

13

„Aan ideologie hebben we niks, je moet het in de praktijk brengen.” Dat zegt directeur Peter Koelewijn van Rondeel in een interview met Milieukeur, het Nederlandse keurmerk voor producten en diensten die het milieu minder belasten.

aug

12

In tegenstelling tot nieuwbouwstallen blijken bestaande stallen niet altijd over toereikende bluswatervoorzieningen te beschikken. Voor verzekeraars is dit bij (her-)verzekering van objecten een punt van aandacht. Maar ook het nieuwe Actieplan Brandveilige Veestallen vraagt hier expliciet aandacht voor.

aug

12

De bewijskracht voor een causaal verband tussen de veehouderij en volksgezondheidsrisico’s schiet tekort. Dit staat in een Kamerbrief van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 3 augustus 2018.

aug

11

Volgens de Dierenbescherming liggen er voor minister Schouten na het zomerreces 22 vragen te wacht over hittestress. Aangezien een gemiddelde Kamervraag 3.750 euro kost is hiermee een bedrag gemoeid van 82.500 euro.

aug

11

Op 22 juli 2017 werden de eerste zeven pluimveebedrijven geblokkeerd in verband met de vondst van – de toen nog onbekende stof – fipronil. Een jaar later is de crisis nog niet voorbij. Pluimveehouders hebben de buik er vol van en willen er niet meer over praten. Maar volgens agrarisch coach Monique te Kiefte kan dat belangrijk zijn.

aug

10

Afgelopen week was een stalbrand landelijk nieuws. Het is koren op de molen van dierwelzijnsorganisaties, die in de rij staan om de pers te woord te staan over deze vreselijke gebeurtenis. Kranten staan vol met ingezonden brieven van de spreekwoordelijke 17 miljoen bondscoaches, die allemaal precies weten hoe de boer de brand had kunnen voorkomen. Daarbij worden bewoordingen gebruikt, waarvan de tranen in je ogen schieten.

aug

10

Enkele eierhandelaren vragen leghennenhouders, die eieren aan hen leveren, terughoudend te zijn met het gebruik van Exzolt tegen bloedluizen. Wanneer een leghennenhouder het middel per ongeluk over doseert, zou de maximale residu limiet (MRL) in eieren overschreden kunnen worden. Een Duitse eierhandelaar verbiedt leghennenhouders, die aan hen leveren, zelfs om Exzolt in te zetten.

aug

10

Bij twee van de drie vogelgriepuitbraken van afgelopen winter is het waarschijnlijk dat het virus via de ventilatie is binnengekomen na baggeropruimwerkzaamheden vlakbij de stal.

aug

10

De initiatiefnemers van Kipster zijn nu bezig een tweede en derde Kipsterstal in Nederland en acht Kipsterboerderijen in de Verenigde Staten.

aug

09

Kalkoenhouder Adrie Melis uit het Brabantse Oisterwijk wil overstappen van kalkoenen naar vleeskuikens.

aug

09

Vleeskuikenhouder René Eijgelshoven uit het Groningse Holwierde begrijpt de zorgen van zijn buren over de geplande wintertuinen die hij naast zijn drie stallen wil bouwen niet. „Het is absoluut niet zo dat er meer overlast komt. Daar wil ik mijn hand voor in het vuur steken.”

aug

08

De afgelopen tijd waren er hoogpathogene vogelgriepuitbraken in Rusland, Vietnam en Maleisië.

aug

08

De Statenfractie van het CDA in Gelderland wil weten wat Gedeputeerde Staten tot nu toe hebben gedaan om het Gelderse ei te promoten na de fipronil crisis.

aug

08

Het Belgische federaal agentschap voor veiligheid van de voedselketen FAVV heeft de afgelopen dagen verschillende zones opgeheven die werden afgebakend rond besmettingen met Newcastle Disease (NCD) bij pluimvee.

aug

07

„Fijnstof reducerende maatregelen moeten haalbaar en betaalbaar zijn voor pluimveehouders en echt wat toevoegen voor de luchtkwaliteit in een omgeving. Het moet geen druppel op een gloeiende plaat zijn.”

aug

07

Een vrachtwagen met kalkoenen is maandagmiddag 6 augustus van de snelweg bij het Brabantse Hazeldonk geplukt, omdat de kalkoenen in zijn trailer het door een file veel te warm hadden. Het was 34 graden in de wagen, waardoor meerdere kalkoenen waren bezweken door de hitte. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt.

aug

06

De Duitse belangenbehartiger Zentralverband der Deutschen Geflügelwirtschaft (ZDG) pleit voor hogere vleeskuiken-, kalkoen- en eierprijzen omdat de voerprijzen door de aanhoudende droogte fors hoger zijn dan vorig jaar.

aug

06

De pluimveesector is bereid mee te werken aan fijnstofreductie. De regering moet echter niet bij wet verplichten dat de fijnstofuitstoot uit nieuwe pluimveestallen met 70 procent en uit bestaande pluimveestallen met 50 procent omlaag moet.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand