Markt reacties

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo CFG notering:
met ingang van week 49 wordt de CFG notering gepubliceerd. Deze zal parallel lopen aan de Frisia Not ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
CORRECTIE op NOP prijzen. Op 01-12-2019 heeft Pluimveebeurs onderstaand bericht ontvangen van de NOP ...

Webmaster schreef op prijsinfo Kruisem Producentnotering:
Goedenavond M, de foutieve vermelding is gisteren eind van de dag gecorrigeerd. Excuus. Hopend u hie ...

m schreef op prijsinfo Kruisem Producentnotering:
foutje : bruin 62,55 €3,84 ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

feb

17

FDF verwacht woensdag vele duizenden deelnemers uit het hele land voor de actie ‘Alle remmen los’ op de Koekamp (nabij het Malieveld) in Den Haag.

feb

17

Een vroege, lange en brede bescherming tegen Salmonella in pluimvee is essentieel. Er is nu een salmonella vaccin op de Nederlandse markt met als bijzonderheid dat de vaccin-stam het kuiken snel koloniseert en het aanslaan van veld-stammen belemmert.

feb

17

NVP staat achter de actie van Farmers Defence Force op 19 februari a.s.

feb

17

‘Het Landbouw Collectief vindt dat Den Haag nooit tot in detail mag voorschrijven wat wanneer aan een koe, varken of kip gevoerd moet worden. Dat gaat alleen maar tot problemen leiden, niet in de laatste plaats voor de gezondheid van de dieren.’

feb

17

„De huidige vraag naar broedeieren is groot en de afzet loopt goed. Ook voor de komende vier tot vijf maanden ziet de broedeimarkt er gunstig uit. Maar bij een uitbraak van HPA op een pluimveebedrijf in Nederland of België verandert de situatie volledig.”

feb

17

De 350 miljoen euro die het kabinet uittrekt voor de opkoop van veehouderijen is volgens critici het begin van een jarenlange sanering van de veehouderij. Wat vindt de bezoeker van Pluimveeweb.nl hiervan? Stem op de onderstaande stelling.

feb

17

Dierenorganisatie Wakker Dier wil dat minister Carola Schouten en EU-Commissaris Frans Timmermans een einde maken aan subsidies voor vleesreclames.

feb

17

Een ‘kip’ die vrijdag voor aanvang van de wedstrijd De Graafschap – Roda JC werd losgelaten op de middenstip heeft tot woedende reacties geleid bij veganisten en dierenactivisten.

feb

16

PvdD-er Esther Ouwehand heeft een motie ingediend voor een parlementaire enquête naar het toezicht op de vee- en vleessector en het functioneren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat deed ze tijdens het debat over de NVWA.

feb

16

Pluimveeweb.nl is zowel voor Vlaanderen als Nederland op zoek naar freelance pluimveeredacteuren. De redacteuren die wij zoeken kunnen zelfstandig artikelen schrijven, die van belang zijn voor de Vlaamse en Nederlandse pluimveehouder.

feb

16

De Producenten Organisatie Varkenshouderij en LTO Nederland hebben de EU-landbouwcommissaris Wojciechowski op de vingers getikt omdat hij intensieve veehouderij als niet duurzaam bestempelde. De organisaties zijn beledigd.

feb

16

De Global Food Group heeft per 1 november 2019 de verkoopactiviteiten van gedroogde eischaal-producten via het dochterbedrijf Ovocal overgedragen aan Schaffelaarbos in Barneveld.

feb

15

„Gemeenten gaan heel verschillend met endotoxinen om. De ene gemeente weigert een uitbreiding om endotoxinen, de andere gemeente kijkt er niet naar.” Dat zegt advocaat Niels Crooijmans van advocatenbureau Goorts & Coppens uit Deurne (NB).

feb

15

„Een biologisch vleeskuiken heeft ruim één kilo voer meer nodig om een kilo te groeien dan een reguliere”, zegt vleeskuikenhouder Marcel van Wanroij. In deze video legt hij uit hoe hij controleert dat de kuikens stabiel groeien en gezond blijven.

feb

14

Dien korte projectomschrijving uiterlijk maandag 17 februari in.

feb

14

CDA Tweede Kamerleden Jaco Geurts en Maurits von Martels vinden dat Nederland af moet van het geschreeuw en juist de kracht van het poldermodel gebruiken als uitweg voor de stikstofcrisis. Zo is Nederland volgens hen groot geworden.

feb

14

Hoe goed controleren provincies of de miljoenen euro’s die ieder jaar uitgegeven worden aan natuurbeheer ook daadwerkelijk goed worden besteed? En sturen provincies genoeg om meer middelen in te zetten binnen de Natura 2000-gebieden als bevoegd gezag?

feb

14

„Als boer moet je eigenaar blijven van alle data die door voer- en klimaatcomputers worden verzameld. Al die bedrijven die ons deze apparatuur en machines leveren zijn hard aan de slag met die data om daar geld mee te verdienen.”

feb

14

Peter en Marjo van Lith uit Asten-Heusden realiseerden in het afgelopen jaar een gemiddelde voederconversie van 1,43 met hun Goed Nest Kippen. “Het behalen van deze resultaten zijn het gevolg van een goede en open samenwerking,” vertelt Peter van Lith.

feb

14

Met de toezegging van minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel aan ChristenUnie (CU), om te kijken naar ‘waarborgen’, komt de goedkeuring van het CETA-verdrag tussen de EU en Canada in zicht.

feb

13

Er bestaan verschillen tussen Nederlandse en Canadese regelgeving, erkende minister Sigrid Kaag. Maar daar moet men zich niet op blindstaren, stelde ze: de concurrentiepositie van de Nederlandse landbouw hangt vooral af van innovatie en productiviteit.

feb

13

Licht is belangrijk voor zowel mens als dier. Het licht, dat we via onze ogen opnemen zet meerdere biologische processen in gang. Hetzelfde is waar voor pluimvee, echter neemt een kip niet alleen licht op via de ogen.

feb

13

Actiegroep Agractie heeft tot dusver 7.000 van de 200.000 stickers van de stickeractie verkocht. Met deze stickers kunnen boeren en burgers in supermarkten aangeven welke producten wel of niet boervriendelijk zijn.

feb

13

„Laat als pluimveesector de maatschappij zien hoe de prijsopbouw van eierprijs is om zelf een hogere eierprijs te beuren.” Dat adviseert Elsbeth Stassen, hoogleraar Dier & Samenleving van Wageningen University & Research, aan leghennenhouders.

feb

13

Burgers kijken anders naar dierenwelzijn van leghennen dan leghennenhouders en dierenartsen. „De burger vindt natuurlijk gedrag het belangrijkst, terwijl pluimveehouders en dierenartsen diergezondheid en biologisch functioneren het belangrijkste vinden.”

feb

13

De verschillende agrarische belangenorganisaties in Noord-Brabant stellen gezamenlijk een stikstofaanpak voor. In 2030 moet de stikstofuitstoot 40 procent lager liggen dan in 2009.

feb

12

Of Nederland instemt met CETA hangt vooral af van wat de vijf Kamerleden van de ChristenUnie gaan stemmen. Zowel de linkse als de rechtse oppositie is tegen, terwijl de meeste regeringspartijen voor zijn. De ChristenUnie twijfelt echter.

feb

12

België stelt nog geen ophokplicht voor pluimvee in en volgt daarmee nog niet het voorbeeld van Nederland.

feb

12

Farmers Defence Force heeft een nieuw boerenprotest aangekondigd. Op woensdag 19 februari zal de actiegroep opnieuw neerstrijken in Den Haag.

feb

12

NVP-voorzitter Hennie de Haan is blij met de ophokplicht voor pluimvee, al spreekt ze wel van een dubbel gevoel. „Dat er een ophokplicht wordt ingesteld, betekent dat het risico op insleep van vogelgriep hoog is. Dat is verontrustend.”
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand