Markt reacties

napilim.pro schreef op prijsinfo Broederijnotering LTO/NOP en NVP:
Профессиональный монтаж напольных покрытий.Обращайте ...

Enriquesew schreef op prijsinfo Broederijnotering LTO/NOP en NVP:
...

Evgenyowu schreef op prijsinfo Broederijnotering LTO/NOP en NVP:
удалите,пожалуйста! . ...

HeatherTam schreef op prijsinfo Broederijnotering LTO/NOP en NVP:
Perfect update of captchas breaking software "XEvil 5.0": Captcha solution of Google (ReCaptch ...


 

Laatst gewijzigde prijzen

Nieuws van Pluimveeweb

apr

13

Het insleeprisico van vogelgriep op pluimveebedrijven blijft hoog in Nederland. Er circuleert namelijk nog steeds hoogpathogeen vogelgriepvirus in de Nederlandse wilde vogels. Het aantal besmette vogels neemt wel af.

apr

13

De supermarktketen PLUS heeft het nieuwe vers-merk ‘Boerentrots van PLUS’ op de vleesafdeling gepresenteerd. Het is een nieuw vers-merk voor het vlees. Alle bestaande producten en concepten met een goed verhaal worden onder dit merk gebracht.

apr

13

De landbouwcommissie van de Tweede Kamer kent veel nieuwe gezichten. Oud-militairen en Greenpeace-activisten, en opvallend weinig mensen met een landbouwachtergrond. We stellen ze voor.

apr

13

Is het inkomen van de boer te verbeteren door een overheid die ingrijpt in de markt of door afspraken in de keten om het geld beter te verdelen? Hoe graag ik ook zou willen, ik denk het niet. Lees de maandelijkse column van Huub Fransen.

apr

12

De twee eigenaren van Chickfriend zijn veroordeeld tot een jaar celstraf. Volgens de rechter hebben ze willens en wetens een schadelijk middel – fipronil – gebruikt bij het bestrijden van vogelmijten in pluimveestallen.

apr

12

Nederlandse kwaliteitssystemen, zoals IKB Ei en Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV), balen ervan dat ketencertificering voor de retail en voedselverwerkende industrie nauwelijks een rol speelt om bij aangesloten partijen in te kopen.

apr

12

De pluimveevoerafzet in Nederland daalde vorig jaar met 0,6 procent doordat de Nederlandse pluimveestapel met 0,5 procent kromp. Op basis van haar huidige inzichten denkt Nevedi dat de ingezette dalende trend zich voortzet in 2021. 

apr

12

Volgens LTO Nederland is er hulp van de overheid nodig om het aantal stalbranden in Nederland te verminderen. Bent u het hiermee eens? Moet de overheid de regie nemen bij de bestrijding van stalbranden? Stem op de onderstaande stelling.

apr

11

Pluimveehouders kunnen subsidie aanvragen voor maatregelen om fijnstof bij de bron aan te pakken. Vijf bewezen systemen komen in aanmerking voor deze regeling die loopt van 19 april tot 31 mei.

apr

11

Protealis, een nieuw Vlaams bedrijf dat zich richt op de teelt van eiwitrijke gewassen, hoopt dat in 2030 tussen 200.000 en 400.000 hectare bezaaid wordt met een nieuw sojaras dat speciaal voor Noord-Europa is ontwikkeld.

apr

10

Nederland is goed voorbereid op uitbraken met vogelgriep. Besmettingen worden snel opgespoord. In alle gevallen was het besmette bedrijf geruimd en voor de eerste keer ontsmet binnen 48 uur na de bevestiging van de besmetting. Pluimveehouders zijn alert.

apr

10

Boeren moeten minstens een modaal inkomen krijgen voor het bijdragen aan maatschappelijke doelen. Dat stelt belangenorganisatie Agractie in het deze week gepresenteerde visiedocument voor de Nederlandse landbouw.

apr

09

In Barneveld houden Theo Bos en zijn zoon Gerben 65.000 leghennen. Ze produceren eieren voor twee en drie sterren van het beter leven-keurmerk. Meer sterren geeft hen meer plezier in het werk maar ook een betere eierprijs.

apr

09

Planbureaus, ambtenaren en andere organisaties proberen rond de verkiezingen of zelfs er na met rapporten het beleid te sturen en minachten daarmee de kiezer. Ed Nijpels was daar bij Op1 de aanvoerder van en vindt dat boeren het land ‘bezetten’.

apr

09

Het was de Brabantse vermeerderaar Ben Beerens een doorn in het oog dat het vorig jaar uitgegeven boek Breeder Signals alleen in het Engels uit werd gegeven. „Het is een prachtig boek, Breeder Signals’, maar kan dat nou niet in het Nederlands?”

apr

09

Het risico op humane besmetting met H5N8 is niet veranderd. Dat schrijft Minister Van Ark voor Medische Zorg en Sport aan de Tweede Kamer op Kamervragen van de Partij voor de Dieren naar aanleiding van zeven geïnfecteerde mensen in Rusland.

apr

09

Vanaf 15 maart is Pieter Kuhne onze nieuwe pluimvee dierenarts. Als technisch service dierenarts voor Kippen en Konijnen zal hij voor HIPRA Nederland het aanspreekpunt zijn en uw praktijk binnenkort bezoeken.

apr

09

De prijzen voor reguliere vleeskuikens herstellen voorzichtig maar moeten uit een diep dal komen.

apr

08

Nieuwkomer Jan-Wietse de Boer is enthousiast over zijn biologische vleeskuikens. „Het is weinig werk. Ook geeft het veel werkplezier. Zo hebben we nauwelijks uitval. Van 7.000 kuikens heb je geen boterham, maar wel een leuk stukje beleg.”

apr

08

„Met onze huidige machine kan een legbroederij van 1 miljoen legkuikens per jaar het geslacht bepalen. Binnen een paar maanden introduceren we onze nieuwe machine met een capaciteit van vijf miljoen hennen per jaar”, zegt Wouter Bruins van In Ovo.

apr

08

Moederdierenslachterij Remkes heeft eind vorige maand haar nieuwe kokerij in Epe (GD) in gebruik genomen. In de kokerij wordt kippenvlees gegaard en verwerkt tot hoogwaardige producten voor gebruik in onder andere soepen, sauzen, maaltijden en salades.

apr

08

Waar in Nederland en België de druk van vogelgriep sterk is afgenomen, is dit totaal niet het geval in Polen en Duitsland. Van 18 tot 31 maart zijn er in Polen 42 besmettingen met hoog pathogene vogelgriep vastgesteld, waarvan 40 op pluimveebedrijven.

apr

07

„Doorslaggevend is het visuele beeld in de stal. Zie ik echt flinke proppen of het hoopt zich op dan besluiten we om te bestrijden tegen vogelmijten", zegt Marije Overgaauw van zorgboerderij ’t Paradijs uit Barneveld.

apr

07

Vier nieuwe technieken zijn onlangs erkend om de emissie van fijnstof vanuit pluimveestallen te reduceren. Een warmtewisselaar, stoffilters met 99 procent verwijdering van fijnstof en twee chemisch luchtwassystemen zijn sinds 15 maart erkend.

apr

07

Het stalnummer op een stal moet overeenkomen met het stalnummer in Mijn Avined. Dit is sinds 1 maart verplicht binnen IKB Ei. Het stalnummer is van belang voor een snelle en eenduidige tracering bij voedselveiligheidsaangelegenheden en dierziektes.

apr

07

Elf van de zestien pelsdierkwekerijen en de ene foie grasproducent in Vlaanderen hebben een aanvraag tot stopzetting ingediend. Vanaf deze maand wordt de schadevergoeding voor de vijf overblijvende pelsdierkwekerijen gevoelig verlaagd.

apr

06

De eerste online open dag van Kip.Kiplekker op tweede Paasdag was een groot succes. Geïnteresseerden konden via facebook live, YouTube of via de site de uitzending om 11 uur volgen vanuit de eigen woonkamer en een kijkje nemen in de pluimveevleessector.

apr

06

Ik had er moeite mee om van mijn geloof te vallen. Ik heb mijn gevoel gevolgd door voor de BoerBurgerBeweging te kiezen. Na het bekend worden van de uitslag van de verkiezingen heb ik een paar dagen rond gelopen met de twijfel of ik het goed gedaan had.

apr

06

Op 31 maart verscheen er in de Volkskrant een artikel met aanbevelingen voor een nieuwe aanpak van de problemen in het landelijk gebied. Agractie besloot een aantal aanbevelingen te ondersteunen, maar komt daar nu toch op terug.

apr

06

De ophokplicht voor hobbypluimvee en hobbyvogels is sinds dinsdag 6 april opgeheven in België. Wanneer de situatie gunstig blijft, kan in een volgende fase ook de ophokplicht voor bedrijfsmatig gehouden pluimvee worden opgeheven, op zijn vroegst 20 april.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand