Markt reacties

Webmaster schreef op prijsinfo Remkesprijs:
Sinds 1 januari jl. maakt pluimveeslachterij de GPS volledig deel uit van de Remkes organisatie. Sam ...

Bierema schreef op prijsinfo Remkesprijs:
Levend gewicht € 0,8119 EXCL. BTW ...

Bierema schreef op prijsinfo Barneveld vleeskuikens:
€ 80,74 - € 82,57 /100kg levend gewicht excl. Btw ...

Bierema schreef op prijsinfo Clazing uitbetalingsprijs:
€ 0,7569 /kg EXCL. BTW ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

feb

17

Banken staan niet in de rij om zonnepanelen op daken te financieren. Dit is teveel rompslomp voor te weinig baten. Een Amsterdams financieringsplatform sprong al in 2014 in dit gat in de markt: ZonnepanelenDelen heeft de focus op zonnepanelen op daken.

feb

17

De nieuwe biomassacentrale van ForFarmers in Lochem gaat vanaf half februari proefdraaien. Dat meldt Rick Reulink van het gelijknamige Groenbedrijf uit Nieuw-Wehl.

feb

16

Milieuvriendelijke aerosolen - uiterst fijne nevels van droge vaste deeltjes - toegepast bij beginnende stalbranden kunnen de levens van dieren redden. Installeren van systemen op risicoplekken kan leed en verlies voorkomen in de veehouderij.

feb

16

Nederland laat op allerlei fronten subsidiegeld liggen in Europa, waar agrarische ondernemers en bewoners van het platteland van zouden kunnen profiteren. Dat zegt CDA-Europarlementslid Annie Schreijer.

feb

15

Het aantal vleeskuikens daalde vorig jaar met 10 procent tot 43,2 miljoen dieren en het aantal leghennen steeg met 3 procent ten opzichte van 2017 tot 47,7 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

feb

15

De uitbraak door Salmonella Enteritidis in Europa door Poolse eieren houdt nog niet op. Van mei 2015 tot november 2018 was er sprake van een echte uitbraak. Er waren toen minstens 1209 patiënten in negentien EU-lidstaten.

feb

15

Dierenactivist Erwin Vermeulen van Animal Rights kwam op uitnodiging van Hugo Bens op Valentijnsdate in de pluimveestal van Hugo en Rianne Bens in Haps. ‘We hebben een goed gesprek gevoerd, onze Valentijnsdate is geslaagd’.

feb

15

Het zal nog maanden duren voor er duidelijkheid komt over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) waarmee de overheid natuurvergunningen wil verlenen aan veehouders zonder dat de bedrijven individueel worden getoetst.

feb

14

Vleeskuikenhouders in de provincie Brabant moeten een alternatief zoeken voor de warmtewisselaar. Dat komt door de verscherping van de normen van de ammoniakemissie per 1 februari.

feb

14

De Europese Unie en haar lidstaten moeten de bestaande regels voor de bescherming van dieren tijdens transport beter handhaven. Dat stelde het Europees Parlement donderdag 14 februari. Overtreders moeten altijd worden bestraft.

feb

14

„De fijnstof reducerende technieken, die nu getest worden op pluimveebedrijven, zijn perspectiefvol maar hebben allemaal hun voor- en nadelen.” Dat zegt onderzoeker Hilko Ellen van Wageningen Livestock Research.

feb

14

„Dankzij de acht ionisatie units en tien stoffilters reduceren we de uitstoot van fijnstof uit de Kipsterstal maar beide technieken moeten nog wel verder ontwikkeld worden.”

feb

13

Biologisch leghenbedrijf maatschap Borren uit Voorthuizen (GD) en mengvoerbedrijf Reudink uit Lochem doen onderzoek naar het kiemen van regionale diervoedergrondstoffen als gezond rantsoen voor kippen.

feb

13

iStep het transparante eierprijzensysteem breidt uit met een transparant systeem voor vleeskuikenprijzen. Samen met een deskundigengroep wordt het systeem de komende maanden opgezet.

feb

13

Het Europees Parlement stemt morgen over een motie die de export van levend vee naar landen buiten de Europese Unie beperkt. Daarnaast gaat de motie over het beperken van de duur van transporten van levend vee en het verminderen van de transporten.

feb

12

LTO/NOP en NVP praten met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over een nieuw DGF-convenant voor de periode 2020-2024. Dat zegt adviseur Jan Brok.

feb

12

De Pluimveesector is een innovatieve sector en als pluimveehouder ben je continue op zoek naar oplossingen om stapjes vooruit te blijven zetten. Om te voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving en een goede buur te zijn voor de lokale samenleving.

feb

12

Komende donderdag, 14 februari, gaat de Raad van State weer verder met de behandeling van een groot aantal proefzaken, naar schatting zo’n 200, over het PAS (Programma Aanpak Stikstof).

feb

12

„Met vier over de hele week en tussen de acht en vijftien per dag was het aantal grondeieren de eerste ronde in mijn nieuwe vleeskuikenouderdierenstallen erg laag.”

feb

12

De dreigende wolken van fijnstof, die als een zwaard van Damocles boven de sector hingen, zijn overgewaaid. Fijnstof van pluimveehouderijen vormt geen gevaar voor de volksgezondheid. En toch: de sector blijft investeren in fijnstofreductie. Waarom?

feb

11

Ik vraag me af wie de regels bedacht heeft van het verplicht in- en uitdouchen, dat vanaf 1 juli dit jaar verplicht is op alle pluimveebedrijven die deelnemen aan IKB Ei of IKB Kip.

feb

11

Pluimveehouders, vooral leghennenhouders en vermeerderaars, moeten extra kritisch kijken naar de factuur van het Diergezondheidheidsfonds (DGF) voor pluimvee omdat er mogelijk met foute tarieven is gewerkt. Daarvoor waarschuwt adviseur Jan Brok.

feb

11

In Wageningen is de eerste proef opgestart om het gecontroleerd voeren bij vleeskuikenouderdieren te testen.

feb

11

De gezondheid en de productiviteit van hennen is afhankelijk van de kwaliteit van de lucht waarin ze leven. Een gezond klimaat in de stal wordt gecreëerd door het verstrekken van frisse lucht op dierniveau.

feb

11

Secretaris-generaal Jan-Kees Goet van het ministerie van Landbouw maakt zich zorgen over de verharding van het debat over de veehouderij tussen boeren en dierenrechtenactivisten. Tegelijk roept hij de vleessector op tot nog meer transparantie.

feb

10

Leghennenhoudster Mirjam Bruinenberg-Bouwhuis geeft chef-kok Marco Bruins van Catering van 't Hooge in deze video een exclusief kijkje in haar leghennenstallen op hun bedrijf in het Drentse Witteveen.

feb

10

De Nederlandse Douane waarschuwt ondernemers in de vlees- en veehouderijsector, die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk om zich voor te bereiden op de Brexit.

feb

09

De Britse vleesindustrie voorziet met de Brexit een enorm tekort aan personeel. Zeventig procent van de werknemers in de vleesindustrie in het Verenigd Koninkrijk komt nu uit andere EU-landen.

feb

09

LTO/NOP en NVP organiseren informatie avonden om de strengere eisen voor IKB toe te lichten.

feb

08

Het Openbaar Ministerie (OM) is van plan om 4 verdachten uit het fipronil-schandaal voor de strafrechter te brengen.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand