Markt reacties

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP richtprijs 2.0 industrienotering :
Nieuwe NOP2.0-richtprijs kooieieren De LTO/NOP Begeleidingscommissie van de NOP-richtprijs voor ...

vermeerderaar schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
wanner wordt de prijs van de broedeieren aangepast voor deze prijs kunnen wij geen broedei maken mee ...

jon schreef op prijsinfo Broedeiprijs vrije markt:
hallo, wie weet een adres/leverancier voor mij voor broed eieren type Ross 308. ?? ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP Vleeskuikens:
De notering NOP Vleeskuikens van 22-02 is de laatste. In overleg met Ernest Bokkers, LTO Nederland i ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

apr

22

Alle pluimveehouders in Nederland betalen vanaf nu weer verplicht mee aan onderzoeksprojecten voor de Nederlandse pluimveehouderij.

apr

22

Om zeker te weten dat vlees, groente of fruit met een biologisch label ook echt biologisch is, krijgen producenten, maar ook verwerkers, vervoerders en verkopers in de EU vanaf 2021 minstens één keer per jaar controle.

apr

21

De Brexit kan grote gevolgen hebben voor de Nederlandse landbouw, hoorde de Tweede Kamer donderdag. „Als we geen goed handelsakkoord krijgen wordt de sector midscheeps geraakt.”

apr

21

Steeds minder leerlingen en studenten kiezen voor groen onderwijs en verschillende opleidingen zijn financieel niet gezond. Dat blijkt uit een rapport van de onderwijsinspectie, dat ministers Van Engelshoven en Slob aan de Tweede Kamer hebben aangeboden.

apr

21

Het verbod op asbestdaken vanaf 2024 is nog niet getekend en dus niet definitief. De overheid speelt in op de verwarring die bij eigenaren van asbestdaken is ontstaan, waarbij zij doet alsof het verbod al definitief is. Daarbij lijkt een volledige sanering van alle asbestdaken voor 2024 onmogelijk en bestaat er een kans dat de datum nog verschoven wordt.

apr

20

Tien jaar geleden begon Herman Houweling en een paar mensen uit de varkenshouderij als BIG Challenge om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker door de Alpe d’Huez te beklimmen. Nu, tien jaar later, heeft dit initiatief bijna 1300 mensen uit de agrarische sector aangezet om mee te doen. Zij hebben hun gevoel van onmacht omgezet in kracht en lieten daarmee tevens het sociale gezicht van hun veel bekritiseerde sector zien

apr

20

Aeres Mbo organiseert in samenwerking met Aeres training centre international een basiscursus vleeskuikenhouderij. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden. De eerste studiedag is 18 mei a.s. van 13:30 tot 20:00 uur.

apr

20

In het eerste debat over voedsel in drie jaar benadrukte de Tweede Kamer dat het huidige voedselsysteem moet veranderen. Veel partijen pleitten voor kortere ketens en betere verdienmodellen voor de boer. „We hebben vandaag een unieke kans om een transitie in te zetten.”

apr

20

Gertjan Lagerweij is tevreden over de twee volièrestallen die hij in oktober in gebruik nam. „Er zijn weinig dingen die ik achteraf anders zou doen.”

apr

19

Uitgelegde hennen uit een Rondeelstal worden vanaf nu volgens de Zweedse vangmethode gevangen. Bij deze methode hangen kippen niet ondersteboven aan hun poten maar worden ze met maximaal twee tegelijk rondom de borst opgepakt en rechtop in een krat gezet.

apr

19

De NVP vindt dat vleeskuikenhouders niet klakkeloos een vragenlijst in moeten vullen bij een onderzoek naar ziekteverwekkers door het RIVM ( Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit). De vakbond adviseert vleeskuikenhouders bezwaar aan te tekenen en heeft een voorbeeldbrief opgesteld.

apr

19

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet dit jaar in samenwerking met de NVWA onderzoek naar ziekteverwekkers in de vleeskuikenhouderij.

apr

18

Vleesminderen leidt tot kleinere vermindering broeikasgassen als vaak wordt gedacht. Minister Schouten bevestigt dat de beweringen in de brief van COV-voorzitter Jos Goebbels correct zijn. Maar toch leidt het minderen van de vleesconsumptie tot een lagere uitstoot van broeikasgassen.

apr

18

Het importvolume van Oekraïens pluimveevlees in de EU blijkt met 80.000 ton twee keer zo groot als de toegestane quota voor heffingsvrije handel in hele kip en pluimveevlees.

apr

18

Een vrachtwagen met levende kippen is woensdagochtend op de A50 van Zwolle naar Apeldoorn gekanteld. De snelweg is ter hoogte van Epe dicht.

apr

18

Erik Helmink is de nieuwe directeur van de divisie Hotraco Agri van de Hotraco Group uit het Limburgse Hegelsom.

apr

17

De kosten van het ruimen van pluimvee bij de vogelgriepuitbraak in 2016/2017 bedroegen 5,7 miljoen euro.

apr

17

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo heeft het bedrijf Tomassen Duck-to een last onder dwangsom opgelegd omdat het bedrijf zich niet houdt aan de vergunning. Het bedrijf moet het aantal eenden dat dagelijks in Ermelo wordt geslacht verminderen tot maximaal 31.500. Is dat voor 3 mei niet gebeurd, dan volgt er wekelijks een boete van 15.000 euro met een maximum van 60.000 euro. Blijft Tomassen in overtredingen dan kunnen daarna nog hogere dwangsommen volgen.

apr

17

Vorige week donderdag- op vrijdagnacht is er bij de familie Swinkels in het Limburgse Helden ingebroken in hun leghennenstal. „We zijn erg geschrokken, mogelijk is er gefilmd”, reageert leghennenhouder Michael Swinkels.

apr

17

De directe schade van de landelijke ophokplicht voor vrije uitloop leghennenhouders bedraagt zeker een miljoen euro.

apr

17

In Tsjechië is voor het eerst in twintig jaar Newcastle Disease (NCD), pseudovogelgriep vastgesteld. Het voor gevogelte hoogst besmettelijke virus werd bij dode kippen aangetroffen bij een pluimveehouder in Sanov in de regio Zlin in het zuidoosten van het land.

apr

16

Het Amerikaanse bedrijf Rose Acre Farms Hyde County heeft uit angst voor een salmonella uitbraak 206 miljoen eieren terug geroepen. Dat maakte de Amerikaanse voedselautoriteit FDA onlangs bekend. Het is de grootste terugroepingsactie van eieren in Amerika sinds 2010. De eieren werden verdeeld in negen Amerikaanse staten en konden gelinkt worden aan 22 gevallen van salmonella veroorzaakt door het micro-organisme Salmonella Braenderup.

apr

16

ABN Amro bank verwacht dat de markt voor vleesvervangers in Nederland met 6 procent groeit in 2018 en met 8 procent in 2019. De (niche)markt voor vleesvervangers in Nederland is klein, maar de potentie voor groei is groot, volgens de bank.

apr

16

Ondanks de negatieve publiciteit die op hen af komt, zijn boeren nog steeds erg trots op hun vak. Dit blijkt uit tussentijdse resultaten van het opinieonderzoek van dagblad Trouw, onder de naam: ‘De Staat van de Boer’. Het onderzoek wordt erg positief ontvangen door de sector en binnen een dag hadden al 400 boeren de vragenlijst ingevuld.

apr

16

Leghennen met meer natuurlijke antilichamen in het bloed zijn beter bestand tegen allerlei ziekten zoals E. coli. Het selectief fokken op natuurlijke antilichamen is een veelbelovende mogelijkheid om de algemene ziekteresistentie van kippen op een natuurlijke wijze te verbeteren.

apr

15

92 procent van de veehouders is over een jaar vrijwel zeker of waarschijnlijk wel nog klant van de voerleverancier waar ze nu ook zaken meedoen. Slechts drie procent is dat niet en 5 procent weet dat nog niet.

apr

15

Agrarische ondernemers en hun adviseurs, die in de periode 1 maart tot en met 18 maart hun opgave hebben gedaan, geven de Gecombineerde opgave en ‘Mijn percelen’ gemiddeld een 7,1.

apr

14

DLV advies verwacht dat met het huidige tempo van asbestsanering al het asbest niet voor 2024 verwijderd is.

apr

14

Vleeskuikenhouder Age Bouma uit het Friese Tjerkgaast, die 200.000 reguliere vleeskuikens in zes stallen houdt, is aanstaande zondagmiddag 15 april om 13.30 uur te zien in het tv-programma Greenproject op RTL 7.

apr

13

Hugo Bens van de vakgroep pluimveehouderij van LTO/NOP verwacht op heel korte termijn een oplossing voor de afzet van de met fipronil vervuilde pluimveemest. Betrokken partijen hebben daarvoor een plan gemaakt, waardoor het mogelijk wordt om met fipronil verontreinigde mest op een centrale locatie te mengen met schone mest en vervolgens verder te verwerken. Het wachten is op goedkeuring van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand