Markt reacties

Danil schreef op prijsinfo Broederijnotering LTO/NOP en NVP:
святая ручка ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo VCN Ex:
naast dat de VCN-ex de prijs exclusief BTW noteert, heeft er ook een aanpassing plaatsgevonden waarb ...

VCN schreef op prijsinfo VCN Ex:
Beste Indien de VCN en VCN ex hetzelfde zijn, hoe kan de notering exclusief BTW (VCN ex) dan hoger ...

J schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
Volgens mij zijn er nu overal tikfoutje gemaakt. Wat een wanvertoning weer deze prijzen. Zeker voor ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

okt

31

KuijpersKip kreeg de laatste tijd aardig wat belangstelling van de media. Wat ondernemerschap voor hem betekent en hoe hij dat uitvoert bleef onderbelicht. In een groot interview in de Agrio Special Bedrijfsontwikkeling gaat hij daar op in.

okt

30

Vleeskuikenslachterij GPS heeft bij de rechtbank gevraagd om surseance van betaling te verlenen. Dat is verleend op 30 oktober 2020. Vanwege Covid-19 is het bedrijf in de financiële problemen geraakt.

okt

30

In België geldt vanaf aanstaande zondag 1 november een ophokplicht voor pluimvee.

okt

30

Earny 2: Besparing van tot 60% op verwarmingskosten en productieoptimalisatie door een verbeterde gezondheid van de dieren in de stal.

okt

30

Deze week werd duidelijk dat ook de provincie Groningen het extern salderen gaat openstellen. Er moet nog gestemd worden, maar alle seinen lijken op groen te staan. Het is een interessante kwestie die laat zien dat de landbouw opgeofferd wordt.

okt

30

De biologisch afbreekbare eierdoosjes van Rondeel waren al milieuvriendelijk. Maar door aardappelzetmeel uit reststromen van friet- en chipsproductie te benutten, is de verpakking nog duurzamer en 100% circulair geworden.

okt

30

Er is geen indicatie dat veehouders fraude plegen met dieraantallen. Dat schrijft minister Carola Schouten op vragen van de Partij voor de Dieren en GroenLinks.

okt

30

Het structureel verlagen van de slachtsnelheid is juridisch gezien niet mogelijk. Dat laat minister Schouten weten via een brief aan de Kamer.

okt

29

VVD-Kamerlid Helma Lodders botste hard met Dion Graus (PVV) over het onderwerp van stalbranden. Toen Lodders de minister vroeg of boeren steun konden krijgen, wilde Graus weten waarom de VVD al acht jaar lang PVV-moties over dit onderwerp niet steunde.

okt

29

13 procent van de boeren staat positief tegenover het inleveren van stikstofruimte in ruil voor langjarige contracten (20-30 jaar) voor groenblauwe diensten. Onder bedrijven met de bedrijfsstrategie specialisatie is dat lager.

okt

29

„Ons streven is om onze biologische leghennen 90 weken aan te houden in onze nieuwe biologische leghennenstal”, zegt Ariën Verbeek uit Renswoude. In deze video laat Ariën Verbeek hun nieuwe stal zien en licht hij hun keuzes toe.

okt

29

„Een drama”, noemt LTO/NOP-voorzitter Eric Hubers de uitbraak van H5-vogelgriep op een vleeskuikenouderdierenbedrijf in Altforst (GD). „We moeten verdere verspreiding van het virus absoluut voorkomen.”

okt

29

In het Gelderse Altforst, gemeente West Maas en Waal, is bij een bedrijf met vleeskuikenouderdieren vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat om een hoog pathogene variant van de vogelgriep.

okt

29

De Vlaamse Landsbond Pluimvee, sectororganisatie van beroepspluimveehouders, vraagt met aandrang om een ophokplicht in te stellen voor alle pluimvee in Vlaanderen.

okt

28

De reactie van Thijs Wieggers op de commotie die ontstond na hun bezoek aan Rob Jetten dinsdagavond is dat iedereen vooral nuchter moet blijven nadenken. „Het was een ludieke, nette actie. Ze moeten zich niet zo aanstellen.”

okt

28

Boeren moeten rekening houden met een aanscherping van de normen voor de ammoniakemissie van stallen. In het wetsvoorstel voor stikstofreductie staat daar nu nog niks concreets over vermeld, maar juriste Franka Damen sluit dergelijke aanpassingen niet uit

okt

28

Minister Schouten wil de regels voor het onverdoofd kantelen van pluimvee bij slachterijen aanscherpen. Dat schrijft ze in de Kamerbrief. Ook moeten er naar alternatieven worden gekeken.

okt

27

Op de vanmiddag gepresenteerde CDA-kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen staat Jaco Geurts uit Barneveld op een hoge plaats 11. Geurts lijkt daarmee verzekerd van een nieuwe periode in de Tweede Kamer waar hij al 8 jaar Kamerlid is.

okt

27

Het risico voor de Nederlandse commerciële pluimveehouderij om besmet te raken met hoog pathogene aviaire influenza (HPAI) wordt ingeschaald als hoog. Dit staat in een risicoanalyse van Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) van oktober 2020.

okt

27

De Poolse pluimveesector herstelt zich na een zwaar eerste half jaar. Na de hoog pathogene vogelgriepuitbraken in januari dit jaar volgde de Covid-19 pandemie. Dit richtte heel wat schade aan.

okt

27

Procare bevat onder andere een probioticum dat zorgt voor een snelle darmkolonisatie. Dit versnelt de ontwikkeling van de darm en zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën (zoals enterokokken) minder kans krijgen om zich te vestigen in de darm.

okt

26

Bij een calamiteit zoals een stalbrand hoeven pluimveehouders straks mogelijk minder diergezondheidsheffing (DGF-heffing) te betalen.

okt

26

Nieuwbouw van pluimveestallen bij waterrijke gebieden in Nederland is in de toekomst wellicht onmogelijk.

okt

26

„Traag groeiende kip is de stip op de horizon die steeds meer zichtbaar wordt. Die wordt ook ingezet in de ons omringende landen. Als Nederlandse vleeskuikenhouderij hebben wij een voorsprong. Die moeten we behouden want dat biedt ook kansen."

okt

26

Resultaten onderzoek Breeders in Technology

okt

26

Bij inspecties bij aanvoer op slachthuizen en verzamelcentra heeft de NVWA tijdens de hitteperioden, afgelopen zomer, niet hoeven optreden tegen het vervoeren van dieren bij buitentemperaturen hoger dan 35 graden Celsius.

okt

25

WUR onderzoekt de herkomst en genetica van vogelgriepvirussen

okt

24

35 medewerkers van eierproducent Interovo Group uit Ochten (GL) zijn positief gestest op Covid-19. Het bedrijf heeft de productie gehalveerd en maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

okt

24

Reactie NVP en LTO/NOP op bericht stijgende vleesconsumptie

okt

23

Ten minste 30 procent van het budget voor rechtstreekse betalingen van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) moet naar ecoregelingen gaan. Daar stemde het Europees Parlement (EP) vanmiddag voor.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand