Markt reacties

willem schreef op prijsinfo Barneveld slachtkippen:
niet te hard omhoog met de prijs jongens (belgie + 5) anders worden de kippen wel erg duur met die h ...

Gert schreef op prijsinfo Barneveld vleeskuikens:
Kan iemand even toelichten welke partijen de dag van vandaag deze marktprijs bepalen. Zulke belachel ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo Barneveldse Eiernotering scharrel:
Geachte heer Hertzberger, graag ontvangen wij een DM (info@pluimveebeurs.nl) zodat wij op uw vraag k ...

Abel Hertzberger schreef op prijsinfo Barneveldse Eiernotering scharrel:
L.s. van biologische eieren wil ik graag de marktprijs weten = inkoop die de groothandel aan de boe ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

sep

21

Een landbouwsector die niet steeds verder vastloopt in een kluwen van regelgeving, maar waarin ondernemers vrijheid van ondernemen krijgen. De begroting van het Ministerie van LNV schetst brede vergezichten, maar zet weinig middelen in om die te bereiken.

sep

21

Behandelen van de achterste teennagel bij hanen blijft nog ruim een jaar toegestaan. Dat besloot minister Schouten van LNV vorige week.

sep

21

„Dankzij het gebruik van natuurlijke middelen verhogen we op een natuurlijke manier de weerstand van onze leghennen en gaan we antibioticaresistentie tegen", zegt leghennenhouder Alrik Visscher.

sep

21

Het toepassen van sensortechnologie geeft varkens- en pluimveehouders meer inzicht in de bedrijfsvoering en het stalklimaatmanagement. Sensoren buiten de stal zijn evenwel nog niet praktijkrijp.

sep

21

„Het is nodig dat er een goed toekomstperspectief blijft voor Nederlandse boeren, die zo belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening en een vitaal platteland”, stelt Koning Willem-Alexander tijdens de dinsdag uitgesproken troonrede.

sep

21

Burgers en buitenlui uit Bentelo kunnen 'Binnenkieken Bij Boeren', in dit geval bij het opfok vleeskuikenouderdieren- en kalverenbedrijf van de familie Jannink.

sep

20

Meerdere Belgische kippenverkopers hekelen dat er te weinig lichte vleeskuikens op de Belgische markt zijn. De Vlaamse belangenbehartiger Landsbond Pluimvee ontkent het tekort aan lichte vleeskuikens.

sep

20

„De houding van verzekeringen tegenover de bouw van wintergartens aan vleeskuikenstallen valt mee. Al eisen ze vaak wel bouwmaterialen van brandklasse A. Dat maakt het duurder”, zegt Tonny Cattier.

sep

20

„Coccidiose-vaccinatie maakt je ronde vleeskuikens beter voorspelbaar.” Dat stelt pluimveedierenarts Franny Pecher van MSD.

sep

19

Het Witte Huis in Washington bracht half september een rapport uit dat de hogere consumentenprijzen voor pluimvee-, varkens- en rundvlees koppelt aan het gebrek aan concurrentie in de vleesindustrie.

sep

19

Onder de merknaam Barnfield introduceert 2 Sisters Storteboom een assortiment kipconvenience producten, gericht op kleine horecagelegenheden en chefkoks met weinig tijd die kwaliteit eisen.

sep

19

De landbouw- en milieucommissies van het Europees Parlement hebben vrijdag de Farm to Fork (F2F) strategie van de Europese Commissie met 94 stemmen voor, 20 tegen en 10 onthoudingen goedgekeurd.

sep

18

De motie van het Europees Parlement, die het mogelijk maakte bepaalde antibiotica uit te sluiten voor gebruik bij dieren, is weggestemd.

sep

18

We worden in Nederland doodgegooid met wetenschappelijke en onafhankelijke adviezen maar wat hebben we eraan? Bijvoorbeeld: de Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding (RIDL).

sep

17

Vorige week onteigening, deze week intrekking van vergunningen. Het huidige kabinet lijkt in een landbouwtunnel te zitten en informeert de Tweede Kamer niet goed, blijkt uit antwoorden van Schouten.

sep

17

Waar bij reguliere vleeskuikens een zo hoog mogelijk aflevergewicht het streven was, is bij trager groeiende vleeskuikens zoals 1 ster Beter Leven een voorspelbaar aflevergewicht belangrijker.

sep

17

Eieren van legkoppels waarbij Salmonella is gedetecteerd, maar nog niet is vastgesteld of het om SE of ST (incl. de monofasische variant) gaat, mogen niet meer verhandeld worden als klasse A-eieren.

sep

16

„Leeftijdgerelateerde aandoeningen zoals Marek komen vaker voor bij trager groeiende kuikens dan bij reguliere. Daarnaast komen veelal dezelfde aandoeningen voor bij reguliere als trager groeiers."

sep

16

De terugverdientijd van de ombouw van een reguliere vleeskuikenstal naar 1 ster Beter Leven vleeskuikens bedraagt volgens vleeskuikenhouder Tienus Berkepies minstens tien jaar met de uitbetalingsprijzen en rendementen in de afgelopen jaren.

sep

16

Het Somerense pluimveebedrijf Engelen aan de Zandstraat zal een bedrijfsuitbreiding moeten terugdraaien. Dit is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State.

sep

16

Dinsdagavond is er een nieuwe besmetting met het hoog pathogene H5N8 vogelgriep vastgesteld bij een hobbypluimveehouder in Sterpenich, Arlon in de provincie Luxemburg, in het zuidoosten van België.

sep

15

Leghennenhouderij | Familie Rijkers bouwde vijf jaar geleden een nieuwe stal en richtte die onlangs in met een Natura Colony volière.

sep

15

Intrekken van natuurvergunningen van veehouders bij Natura 2000-gebieden is niet zomaar mogelijk. Dat stelt advocate Jacoline Kroon van A&S Advocaten uit Veenendaal.

sep

15

De Raad van State vindt dat de minister Schouten flink tekort is geschoten in de afhandeling van een WOB-verzoek rond het fipronil-schandaal uit 2016 en 2017 van een tiental pluimveehouders.

sep

15

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft een motie van Derk Boswijk gesteund, die vraagt om hoogwaardige landbouwgrond te beschermen tegen de druk van woningbouw en de energietransitie.

sep

14

Hoewel zijn ouders geen pluimveebedrijf hebben, droomt Pluimvee student Willem van den Bout van zijn eigen pluimveebedrijf. „Ik wil graag een bestaand pluimveebedrijf zonder opvolger overnemen.”

sep

14

„In alle deelsectoren van de pluimveehouderij staan opvolgers klaar. De sector kent hiermee veel opvolgers ten opzichte van andere landbouwsectoren. Dit komt hoofdzakelijk vanwege het rendement.”

sep

14

„Het intrekken van vergunningen van boeren accepteren wij onder geen beding.” LTO roept minister Schouten en de Tweede Kamer op het plan dat in het AD staat meteen naar de prullenbak te verwijzen.

sep

14

Op een Vlaams leghennenbedrijf in Sint-Niklaas in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen woedt sinds vanmiddag een grote uitslaande stalbrand. Eén van de stallen gaat volledig op in de vlammen.

sep

14

Mede-oprichter Olivier Wegloop van Kipster is ook bestuurder van actiegroep Dier&Recht.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand