Markt reacties

KevinLoola schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
pills that make your dick hard http://ultimatehealthnetworks.com/irwin-naturals-3-in-1-joint-formul ...

Steven schreef op prijsinfo Barneveld slachtkippen:
Beste vermeerderaars, Novipluim is niet voor niets met een eigen notering gekomen ...

Kipje schreef op prijsinfo Barneveld slachtkippen:
Beste vermeerderaar Dat komt dat het vlees van novipluim naar waarde wordt betaald Kan u dus ook ...

vermeerderaar schreef op prijsinfo Barneveld slachtkippen:
Kan iemand mij uitleggen waarom de Deinze notering veel hoger is dan de Barneveld notering mbt moedi ...


 

Laatst gewijzigde prijzen

Nieuws van Pluimveeweb

feb

18

De Rabobank heeft afgelopen jaar volop geprofiteerd van de groeiende economie. Ze zag in 2017 de nettowinst uitkomen op bijna 2,7 miljard euro, dat is 32 procent meer dan in 2016. Ook kon de bank haar Positie in Food & Agri in Nederland en internationaal verder versterken.

feb

18

Het aantal banen in de landbouw en visserij is in het laatste kwartaal van 2017 ten opzichte van het derde kwartaal met 2.000 verminderd. Tegelijkertijd steeg het aantal vacatures van 1.700 naar 1.900, zo blijkt uit laatste cijfers van het CBS.

feb

17

De insectenkweek is een innovatieve sector die sterk in opkomst is. De sector heeft te maken met de bestaande Europese en nationale wetgeving voor landbouwhuisdieren, die oorspronkelijk niet voor de insectensector is opgesteld. Nog niet alle vragen ten aanzien van risico’s voor de volksgezondheid of diergezondheid zijn beantwoord rondom insectenkweek.

feb

17

Team Agro NL houdt in februari en maart verschillende bijeenkomsten om boeren en tuinders te informeren de plannen van het team. Team Agro NL trapt de avonden op 21 februari af in Dalfsen en eindigt op 28 maart ergens in Zuid-West Nederland.

feb

17

GroenLinks wil dat mensen die ziek zijn geworden door een uitbraak van dierziekten schadevergoeding kunnen krijgen. Op dit moment krijgen veehouders bij een uitbraak van dierziekten wel financiële compensatie, maar mensen die ziek zijn geworden moeten vaak jaren wachten op schadevergoeding.

feb

16

Vermeerderaar vleeskuikenouderdieren Ben Beerens voert de hanen op de beun. „De hoogte van de hanenvoerlijn is zo altijd goed en het werkt makkelijker met de grondeieren.”

feb

16

De eerste haanburgers van Kipster zijn vanaf maandag 19 februari te koop bij Lidl in Nederland. "Spannend hoe de consument dit nieuwe product zal ontvangen."

feb

16

Moedwillige fraudeurs moeten worden geroyeerd. Niet enkel door LTO, maar ook bij bedrijven als Cosun of FrieslandCampina. Dat betoogt LTO-voorzitter Marc Calon in een interview met de Agrio-bladen.

feb

15

„De investering van 1,20 tot 1,50 euro per kuikenplaats om kuikens in de stal uit te laten komen, hadden we binnen twee jaar terugverdiend. Onze kuikens kennen sindsdien nauwelijks nog gezondheidsproblemen waardoor we technisch veel beter zijn gaan draaien.”

feb

15

De landelijke ophok- en afschermplicht voor pluimvee vanwege vogelgriep blijft gehandhaafd. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zal de deskundigengroep dierziekten half februari om een nieuwe risicoanalyse vragen.

feb

15

De uitspraak voor het kort geding die LTO/NOP en NVP en de Producenten Organisatie Varkenshouderij aanspanden tegen staat voor de afschaffing van de Regeling Ontheffing Productierechten, de POR-regeling, is op 1 maart. Dan neemt de rechter een besluit in de zaak.

feb

14

Vooral toeleveranciers profiteren van agrarische data. Toeleveranciers hebben een voorsprong, omdat ze beter gepositioneerd zijn om data te verzamelen en die om te zetten in waardevolle producten of kennis.

feb

14

De Gezondheidsraad adviseert verdere reductie van de uitstoot van fijnstof en ammoniak uit veehouderijen.

feb

14

De emissiefactor voor buizenverwarming van opfok vleeskuikenouderdieren daalt op de nieuwe RAV-lijst van april van 0,144 naar 0,044 kg NH3 per dierplaats per jaar. Dat zegt Wim Hoeve van Hoeve Advies.

feb

14

De toekomststrategie voor vogelgriep is naar verwachting deze zomer klaar.

feb

13

De organisatie van het Pluimvee Symposium is net als eerdere jaren op zoek naar innovaties voor de pluimveesector. De jury zoekt naar innovaties van pluimveehouders die een inspirerend voorbeeld zijn voor collega-ondernemers. Dat kunnen door pluimveehouders zelfontwikkelde vernieuwingen zijn, maar ook innovaties die samen met het bedrijfsleven tot stand zijn gekomen.

feb

13

2 Sisters Storteboom wil het aantal slachtingen van vleeskuikens in haar slachterij in het Groningse Kornhorn op termijn uitbreiden van 245.000 naar 440.000 per dag.

feb

13

Het idee dat mensen vooral via het eten van vlees antibiotica-resistente bacteriën oplopen blijkt een misvatting. Overdracht gebeurt met name tussen mensen onderling. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR, meldt Resource van Wageningen UR.

feb

12

Vleeskuikens die uitkomen in de stal zijn gezonder en robuuster. „Het is niet zo dat we nooit meer gezondheidsproblemen hebben. Maar sinds we vanaf 2014 kuikens in de stal uit laten komen, hebben we maar vijf koppels last gehad van pootproblemen als gevolg van enterokokken.”

feb

12

„Met een geïntegreerde aanpak zijn pootproblemen als gevolg van enterokokken bij vleeskuikens sterk te reduceren.”

feb

12

Door de ruim 11.000 ton opgeslagen fipronilmest op pluimveebedrijven is er kans op stankoverlast en overlast van ratten op pluimveebedrijven.

feb

12

Hugo Bens van LTO/NOP wil dat er een centrale plek komt bij een mestverwerker om de ruim 11.000 ton fipronilmest op te slaan.

feb

11

De Chinese pluimveevleesproductie daalt dit jaar verder. De Chinese pluimveevleesmarkt heeft het moeilijk aan zowel de vraag- als de aanbodkant.

feb

11

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) gaat dit jaar extra aandacht besteden aan de landbouw. Door de invoering van nieuwe wettelijke regels sinds 2015 is het aantal agrarische zaken sterk gestegen en is de behandelingstijd veel langer geworden.

feb

10

Carola Schouten is nu honderd dagen in functie als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In die tijd lijkt ze zich te ontwikkelen tot de crimefighter die Ivo Opstelten en Fred Teeven in het vorige kabinet nooit zijn geworden. Ze krijgt alom waardering, maar heeft nog geen tijd gehad om een eigen beleid te voeren

feb

10

De familie Kluin in Terwolde mag waarschijnlijk groeien van 88.000 naar 152.00 vleeskuikens. Een ruime raadsmeerderheid stemde afgelopen week in met het voorstel een 'verklaring van geen bedenkingen' af te geven voor een omgevingsvergunning, schrijft dagblad De Stentor.

feb

09

Het artikel over mestfraude eind vorig jaar in de NRC zorgde binnen de landbouwsector voor veel kritiek. Maar het aantal klachten vanuit de landbouw dat bij de NRC binnen kwam, was op één hand te tellen. Ook bij de Raad voor de Journalistiek komen nauwelijks klachten binnen over landbouwonderwerpen in de algemene media.

feb

09

De Chinese vermeerderingssector breidt uit om de groeiende bevolking van pluimveevlees te voorzien. Gecombineerd met de stijgende consumptie van pluimveevlees en de forse uitbreiding van de vleeskuikensector kan de vermeerderingssector niet achter blijven. Die moderniseert en breidt uit met Nederlandse kennis. Rick van Emous leerde de Chinezen management tools voor de vermeerdering van vleeskuikens.

feb

09

De stijging van de NVWA-retributie ligt deels aan de wensen die bedrijven hebben, vertelde minister Schouten aan de Tweede Kamer. „Als de NVWA kosten maakt vanwege de wensen van bedrijven, worden die kosten doorberekend.”

feb

09

Dit jaar gaat de NVWA bij vleeskuikenhouders vooral risicogericht inspecteren. Gelet wordt bijvoorbeeld op de aanwezigheid van voldoende droog en rul strooisel, bezetting en stalklimaat.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand