Markt reacties

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo CFG notering:
met ingang van week 49 wordt de CFG notering gepubliceerd. Deze zal parallel lopen aan de Frisia Not ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
CORRECTIE op NOP prijzen. Op 01-12-2019 heeft Pluimveebeurs onderstaand bericht ontvangen van de NOP ...

Webmaster schreef op prijsinfo Kruisem Producentnotering:
Goedenavond M, de foutieve vermelding is gisteren eind van de dag gecorrigeerd. Excuus. Hopend u hie ...

m schreef op prijsinfo Kruisem Producentnotering:
foutje : bruin 62,55 €3,84 ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

jan

18

Er is een kaart gepubliceerd met RIVM data over de NH3-uitstoot op straatniveau. Op deze interactieve kaart met 730.000 datapunten kan elke boer of burger kijken of de data van het RIVM overeenkomt met de eigen beleving van de omgeving.

jan

18

Milieuclub MOB (Mobilisation for the Environment) en omwonenden zijn door de Raad van State met lege handen naar huis gestuurd nadat ze geklaagd hadden over een verschrijving in een vergunning voor twee pluimveestallen.

jan

18

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) hervat het overleg over andere zaken dan het stikstofbeleid met minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

jan

17

De hoogpathogene H5N8 vogelgriep breidde zich de afgelopen dagen uit in Oost-Europa. In Polen is het virus inmiddels vastgesteld op dertien pluimveebedrijven waarvan vier in het westen van Polen.

jan

17

„Mensen weten niet wat ze zien”, zegt bomenboer Bart Ritsema uit het Noord-Groningse Stitswerd. „Heel Bremen staat op zijn kop.”

jan

17

Zonder enig ingrijpen in de bedrijfsvoering daalt het aandeel van de landbouw in de totale stikstofuitstoot. En dat gaat bovendien hard. Hoe? Doordat er op verschillende niveaus beter wordt gekeken.

jan

17

„Het valt me enigszins tegen hoeveel pluimveerechten verhandeld zijn via onze website www.productiemarkt.nl. In oktober en november vorig jaar maakten veel pluimveehouders er gebruik van, maar in december viel de handel via ons platform tegen.”

jan

17

De exportwaarde van consumptie-eieren daalde vorig jaar ten opzichte van 2018, maar is iets hoger dan in 2017. In 2018 speelde de fipronilaffaire waardoor er schaarste ontstond en de niet-geruimde bedrijven voor hun producten hogere prijzen ontvingen.

jan

17

De exportwaarde van Nederlandse landbouwgoederen steeg in 2019 met 4,6 procent naar 94,5 miljard euro. Dat is de hoogste exportwaarde voor landbouwproducten uit Nederland ooit.

jan

16

In Nederland komt nog geen ophokplicht voor pluimvee. Minister Schouten van Landbouw vindt een ophokplicht nog niet nodig omdat de vogeltrek al is geweest.

jan

16

Jumbo introduceert naar eigen zeggen als eerste supermarkt in Nederland eieren waarvan de eendagshaantjes niet gedood zijn.

jan

16

„Het risico op insleep van hoogpathogene vogelgriep op Nederlandse pluimveebedrijven is van laag naar medium gestegen door de uitbraken in Polen. De kans op insleep stijgt naar hoog als het in Polen en Duitsland gaat vriezen.”

jan

16

Al het buitenlopend pluimvee in Nederland moet per direct opgehokt worden. Daarvoor pleiten LTO/NOP, NVP, Nepluvi en de Centrale Organisatie Broedeieren en Kuikens. Ze vrezen voor de dreiging van vogelgriep vanuit Oost-Europa.

jan

16

Enkele honderden boeren bewijzen hun Duitse collega's op 17 januari een wederdienst. Waar de Duitse boeren op 18 december de Nederlandse protesten ondersteunden, gaan dit keer de Nederlandse boeren de grens over.

jan

15

De hoogpathogene H5N8 vogelgriep in Polen is verder uitgebreid met een tweede uitbraak in de West-Poolse provincie Groot-Polen. Ook is het virus in Roemenië vastgesteld.

jan

15

Het Vlaamse Landsbond Pluimvee hekelt de éénzijdige verhoging van de bijdrage aan het zogeheten BFA-fonds voor Salmonella positieve vleeskuikens. Vleeskuikenhouders betalen alle meerkosten terwijl slachterijen en voerfabrikanten ook niet vrijuit gaan.

jan

15

Het werkbezoek op 22 januari van de Gelderse Provinciale Staten aan zijn bedrijf ziet scharrelvleeskuikenhouder Erik van Veldhuisen als dé kans om de politici te laten zien wat hij doet en tegen welke belemmeringen hij aanloopt.

jan

15

Schouten moet per direct een ophokplicht invoeren. Daarvoor pleiten LTO/NOP, NVP, Nepluvi en de Centrale Organisatie Broedeieren en Kuikens.

jan

14

Burgers worden uitgebreid geïnformeerd in de bezoekersruimte van de nieuwe Kipsterstallen door alle uitleg op de wanden in de bezoekersruimte.

jan

14

Agractie Nederland streeft ernaar om binnen nu en acht weken een nieuwe actiedag te organiseren.

jan

14

Het Landbouw Collectief is opnieuw boos op minister Carola Schouten. Het ministerie van LNV dendert maar door zonder te overleggen met de partijen in het collectief.

jan

13

Vencomatic Group neemt Van Gent Legnesten uit Renswoude (UT) over. „Met de overname wordt Vencomatic Group leverancier van de Van Gent legnesten, en versterkt hiermee haar positie in de moederdierensector”, zegt eigenaar Lotte van de Ven van Vencomatic.

jan

13

Op een kalkoenbedrijf in het Poolse Rościn, hemelsbreed zo’n 50 kilometer van de Duitse grens, is eind vorige week hoogpathogene vogelgriep vastgesteld. Het aantal uitbraken stijgt hiermee naar tien, waarvan twee in het westen en acht in het oosten.

jan

13

Stichting Mesdag Zuivelfonds en Stichting Stikstofclaim hebben geen dagen, maar enkele weken nodig om de, door het RIVM beschikbare gestelde emissiedata grondig te analyseren.

jan

13

Minister Carola Schouten staat open voor een tweede periode als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dat zei ze vrijdag 10 januari tijdens de opening van de Kipsterstallen in Beuningen (GD).

jan

13

Minister van Milieu en Wonen, Stientje van Veldhoven, tekent vandaag met 46 gemeenten en provincies het Schone Lucht Akkoord. Voor de landbouw komen er geen extra maatregelen, maar wordt gewerkt met reeds bestaande afspraken om emissies te reduceren.

jan

13

Minister Carola Schouten staat open voor een tweede periode als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Maar wat vindt de bezoeker van Pluimveeweb.nl daar van? Stem hieronder op de stelling.

jan

12

Agractie is een doneeractie gestart om Australische collega’s te helpen. Na de zeer droge periode vorig jaar, is het land nu getroffen door extreme branden.

jan

11

Minister Carola Schouten van Landbouw vindt dat de hele agrarische sector iets leren kan van Kipster, dat kringlooplandbouw toepast door naar eigen zeggen alleen reststromen te voeren aan de leghennen.

jan

11

Een groep boeren, verenigd onder de naam ‘Boeren van Nederland’ gaat op Valentijnsdag ‘daten’ met burgers. Dat doet de organisatie al sinds 2018, maar dit jaar gaat er vanwege de protesten een ‘schepje bovenop’.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand