Markt reacties

BarnyTiedo schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP richtprijs 2.0 industrienotering :
Goedemorgen Jeroen, prijs van week 39 staat er weer tussen. € 0.907 /kg. m.vr.gr. ...

Jeroen Hammerstein schreef op prijsinfo NOP richtprijs 2.0 industrienotering :
Wat is de NOP richtprijs 2.0 industrienotering van week 39 precies? ...

Bierema schreef op prijsinfo Vernieuwde Basis Contract Notering:
€ 0,75 kg EXCL.BTW ...


 

Laatst gewijzigde prijzen

Nieuws van Pluimveeweb

okt

17

De nieuwe ‘BoerBurgerBeweging’ wordt zeker geen opvolger van de vroegere Boerenpartij. “Dit zijn andere tijden, andere mensen. We richten ons op iedereen. Op boeren maar ook op de burger zoals de 3 miljoen bewoners van het platteland.”

okt

17

Zo’n 400 burgers in Den Haag schoven donderdagmorgen aan voor het Boer-burger ontbijt bij de Hofvijver.

okt

17

Dankzij daglichtramen en zitstokken zijn de twee nieuwe vleeskuikenstallen van de familie Scherff in Woudrichem (NB) geschikt voor vrijwel ieder vleeskuikenconcept.

okt

17

Toen hij vorige week de hoorzitting aanvroeg, wilde Thierry Baudet ‘de waarheid over stikstof aan het licht brengen’. De vraag is of hem dat gelukt is. Wetenschappers en juristen stortten een overvloed aan informatie over de Kamerleden uit.

okt

16

Ruim twee weken na het protest op het Malieveld in Den Haag protesteren de boeren opnieuw tegen het landbouwbeleid van de nationale overheid. De boeren eisen onder andere dat er onafhankelijke metingen plaatsvinden over de stikstofuitstoot en -depositie.

okt

16

Toen hij vorige week de hoorzitting aanvroeg, wilde Thierry Baudet ‘de waarheid over stikstof aan het licht brengen’. De vraag is of hem dat gelukt is. Wetenschappers en juristen stortten een overvloed aan informatie over de Kamerleden uit.

okt

16

De nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB) wil dat Nederland een wet ‘Recht op Landbouw’ krijgt. Deze wet moet het bestaansrecht van boeren en tuinders beter waarborgen en boeren beter beschermen.

okt

16

Terwijl boeren honderd meter verderop protesteren, vindt in de Tweede Kamer vanmiddag een hoorzitting plaats over de stikstofproblematiek. Thierry Baudet (FvD) heeft die aangevraagd om, zoals hij zei, ‘de waarheid over stikstof boven tafel te krijgen’.

okt

16

„Nu we voor het Beter Leven-keurmerk produceren, verkopen we de eieren per stuk en moet de schaalkwaliteit tot het eind goed blijven. Daar pas ik de voersamenstelling op aan. Ook kies ik voor iets meer zekerheid in het voer", zegt Bertus Verbeek.

okt

16

Zeker in de opfok maar ook in leghennenstallen kan de drinkwaterkwaliteit verrassend snel verslechteren. Controleer de drinkwaterkwaliteit regelmatig, bijvoorbeeld maandelijks.

okt

15

Kan dat wel: zo lang zonder eten en drinken? Lijden de kuikens dan geen honger en dorst? Of heeft de natuur zo haar eigen oplossingen?

okt

15

Minister Schouten van LNV gaat bekijken of de ruimere grenswaarden, die in Duitsland gelden ook in de Nederlandse context toegepast kunnen worden. Dat schrijft Schouten in een Tweede Kamerbrief.

okt

15

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft tijdens de fipronilcrisis in de meeste gevallen pluimveebedrijven terecht verboden om kippen, eieren en mest af te voeren. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.

okt

15

Het RIVM heeft aangetoond dat zij te goeder trouw hun werk doen binnen de beperkingen en middelen die zij hebben. Tot die uitkomst komen de (klimaat) criticasters en opiniemakers Robert Bor, Jan Rhebergen en Rutger van den Noort.

okt

15

Jaap en Corine Verwolf uit Lelystad kozen voor een rijenopfoksysteem en verwarming via de warmtewisselaar in hun opfokstal die ze in december vorig jaar in gebruik namen.

okt

15

Hugo Bens neemt het voorzitterschap van Blij met een Ei over van Alex Janssen.

okt

14

Campagneleider Erwin Vermeulen van Animal Rights is niet langer welkom bij gesprekken over dierenwelzijn bij het ministerie van Landbouw. Reden is dat hij zonder toestemming de stallen is binnengedrongen van een konijnenhouder.

okt

14

LTO/NOP wil geen 30 procent afroming bij extern salderen en geen koppeling van stikstof aan pluimveerechten. Bovendien wil de vakbond dat pluimveehouders die een vergunning hebben om uit te breiden, kunnen uitbreiden.

okt

14

Uit bijna alle hoeken van het land trekken boeren met hun trekkers naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij de provinciehuizen overhandigen de actievoerders een petitie.

okt

14

Farmers Defence Force doet een nadrukkelijke oproep aan boeren om hun trekker aanstaande woensdag niet op het terrein van het RIVM te parkeren, maar op een aangewezen sportveld.

okt

14

Het kabinetsbesluit van 4 oktober ‘Aanpak stikstofproblematiek’, creëert chaos en decimeert de veehouderij onder leiding van de Rijksheren van de provincies. De NVP heeft vorige week minister Schouten om helderheid over de impact van deze aanpak gevraagd.

okt

14

Iedereen met vragen over stikstof of het aanvragen van vergunningen kan vanaf vandaag terecht bij de helpdesk van BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de twaalf provincies.

okt

13

Een klem is een betere oplossing dan rattengif om ratten te bestrijden. Dat zegt Martin Smits, ongediertebestrijder uit Zaltbommel (GD).

okt

13

De Nederlandse consument heeft in 2018 een kwart meer uitgegeven aan eieren met een keurmerk na een jaar van teruggang door de fipronilaffaire en ophokplicht voor pluimvee in 2017.

okt

12

Erwin Vermeulen, een dierenextremist, inbreker en werkzaam bij de dierenextremistenorganisatie Animal Rights blijkt regelmatig aan tafel te zitten met het ministerie van LNV om mee te praten over het dierenwelzijnsbeleid in Nederland.

okt

11

Boeren kwamen vrijdagmiddag massaal, met de trekkers, naar het Boerendebat bij Wageningen Universiteit, dat door regionaal dagblad De Gelderlander was georganiseerd. Het debat trok circa 250 mensen, van wie een groot deel uit de agrarische sector.

okt

11

Door de nestflappen om en om vast te plakken met duct tape, vanaf dag 1 het legnest open te zetten en de lichtintensiteit iets te verhogen, verlaagde Piet Faber het aantal buitennesteieren van ruim 10 naar minder dan 2 procent.

okt

11

De stikstofbrief die de regering op vrijdag 4 oktober heeft gestuurd, is leidend. De provincies hebben daarna beleidsregels opgesteld, maar waar die afwijken van de brief van het kabinet, is dat niet geldig.

okt

11

Vleeskuikens moeten binnen nu en vijf jaar binnen 36 uur in plaats van 60 uur voer en water krijgen. Daarmee wordt vroege voeding voor vleeskuikens verplicht. De tien vleeskuikenbroederijen in Nederland moeten daardoor miljoenen euro’s investeren.

okt

11

Michel van den Heuvel ziet als ongediertebestrijder dagelijks vele zwarte ratten. „Het is een groot probleem met betrekking tot ziekten en branden, dat anders dan men denkt, niét slechts wordt veroorzaakt door het steeds minder toestaan van middelen.”
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand