Markt reacties

Webmaster schreef op prijsinfo Vernieuwde Basis Contract Notering:
Geachte VBCN, dank voor reactie en input; de prijzen zijn inmiddels bijgewerkt. ...

VBCN schreef op prijsinfo Vernieuwde Basis Contract Notering:
VBCN 39=0,8550 (OK) VBCN 40=0,8550 (NOK) VBCN 41=0,8525 (OK) VBCN 42=0,8525 (ontbreekt) VBCN 43= ...

VBCN schreef op prijsinfo Vernieuwde Basis Contract Notering:
Beste, notering VBCN week 40: 0,855 Notering week 41: 0,8525 ...

Borre M schreef op prijsinfo Vernieuwde Basis Contract Notering:
Kunnen jullie de indicaties aanvullen ? Met dank. ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

dec

14

Pluimveehouders die deelnamen aan de POR-regeling moeten voor het einde van het jaar gewoon rechten kopen of leasen.

dec

14

„Meerdere partijen leaserechten uit regio Oost zijn deze week voor een paar dubbeltjes onder 3 euro verhandeld. In de regio overig is een partij onder 2 euro verhandelt op basis van gunning.”

dec

14

„Wij vinden geslachtsbepaling in het ei het beste alternatief voor het doden van eendagshaantjes in de legsector.”

dec

14

Gumboro is een virale aandoening. In het vroege stadium van de ziekte zijn meestal een gedaalde voeropname, sufheid en waterige tot slijmerige ontlasting

dec

14

Essent biedt boeren die in de maag zitten met de asbestdaken op hun bedrijfsgebouwen de mogelijkheid de daken gratis asbestvrij te maken. Als tegenprestatie voorziet Essent het nieuwe dak van zonnepanelen. De stroomopbrengst is 20 jaar voor Essent.

dec

14

Vanwege de aanwezigheid van salmonella roept pluimveeslachterij Lammens uit het Vlaamse Torhout verschillende vleeswaren terug die in de schappen lagen van de supermarkten van Okay en Carrefour.

dec

13

De meerkosten die leghennenhouders maken om over te schakelen van scharrel naar eieren met het één Ster Beter Leven Keurmerk (1*BLK) van de Dierenbescherming worden meestal niet gedekt.

dec

13

Aldi, Lidl en Albert Heijn stoppen met de verkoop van eendenvlees afkomstig van pluimveebedrijven met minimale welzijnseisen uit Frankrijk. Ze stappen over op eendenvlees dat is geproduceerd op bedrijven waar de dieren over een vrije-uitloop beschikken.

dec

13

Johnny de Mol kreeg er flink van langs in de social media toen hij stelde minder vlees te eten om het milieu te sparen. Ondertussen laat hij gasten invliegen om in Portugal zijn bruiloft bij te wonen.

dec

13

Enkele topbedrijven in Duitsland halen dezelfde technische resultaten als Nederlandse leghennenhouders. Maar gemiddeld zijn de technische resultaten bij leghennen in Nederland het beste.

dec

12

Het aandeel biologische en vrije uitloop leghennen nam de laatste vier jaar geleidelijk aan toe en het aandeel scharrel- en kolonie en verrijkte kooi langzamerhand af. Dat blijkt uit de cijfers van Avined.

dec

12

Het was onjuist, misleidend en oneerlijk van Wakker Dier om te zeggen dat door de Eet Geen Dieren-dag 500.000 dieren zouden kunnen worden gespaard. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie.

dec

12

Een definitief akkoord over het GLB is op zijn vroegst in oktober volgend jaar te verwachten. Landbouwcommissaris Phil Hogan had eerder nog gehoopt om de onderhandelingen vroeg in 2019 af te ronden.

dec

11

Tenenpikkerij, dat met name veel voorkomt bij witte leghennen, is niet door fokkerij op te lossen.

dec

11

De 26-jarige avonturier Bert Bout leidt sinds juni 2015 de Maranatha Farm in Ethiopië. Dit bedrijf huisvest 85.000 leg- en 30.000 opfokhennen.

dec

11

Het College van Rijksadviseurs pleit voor een ‘New Deal’ tussen boer en maatschappij. In die nieuwe overeenkomst krijgen boeren een eerlijk inkomen, in ruil voor het onderhouden van het landschap.

dec

11

Pluimveeweb.nl is vernieuwd. Zo zijn er vanaf nu marktprijzen en marktgrafieken te zien op Pluimveeweb.nl, is de zoekfunctie verbeterd en is er een stelling waarop bezoekers kunnen stemmen.

dec

10

Legpluimveehouders betalen volgend jaar 570 in plaats van 260 euro voor IKB Ei. Naast een verhoging van de kosten worden ook de eisen van het kwaliteitssysteem verzwaard.

dec

10

Met herrieschoppen, al of niet gekleed in een geel hesje, schijn je wel degelijk vaak iets te bereiken. Moeten we dan maar vaker actie voeren? Dat vraagt pluimveehouder Harry Ketels zich af in zijn column.

dec

10

Scan-Air introduceert een nieuwe daglichtkoker, welke toepasbaar is bij zowel renovatie als nieuwbouw.

dec

10

Herbruck's Poultry Ranch uit Saranac, Michigan US, won de Family Environmental Award van US Poultry. Herbruck's is een familiebedrijf en de grootste eierproducent in Michigan.

dec

09

Energetisch manager Stef Freriks kan emotionele blokkades bij dieren oplossen. Narsingh Balwantsingh filmde met het programma Verlicht van NTR Stefs sessie bij melkveehouder Hein.

dec

08

De gemeenteraad van Gemert-Bakel hield terecht een voorstel van B&W tegen om vleeskuikenhouder in De Mortel een groter bouwblok toe te staan.

dec

08

Stichting Agri Facts (STAF) heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) verzocht de gekleurde berichtgeving over het Klimaatakkoord en broeikasgasuitstoot ten aanzien van de landbouw te corrigeren.

dec

07

Veel tijd en geld wordt gestoken in het reinigen en ontsmetten van de stallen als de kippen weg zijn. Zin of onzin?

dec

07

Oekraïne exporteerde dit jaar tot oktober 11.073 ton eieren en eiproducten naar de Europese Unie. Dat is bijna vijf keer meer dan in dezelfde periode in 2017 (1.966 ton) en bijna een verdubbeling van de uitvoer in de negen maanden van 2016 (6.774 ton).

dec

07

Steeds meer supermarkten kiezen voor eieren met 1, 2 of 3 sterren van het Beter Leven-keurmerk. Overweegt u de overstap naar dit sterrensysteem? In dit artikel leggen we in het kort uit waar u op moet letten.

dec

07

Hoe groot is het economisch voordeel dat met mestfraude wordt verkregen? Nog deze maand zal het mogelijke antwoord op deze vraag staan in een rapport van de Commissie Deskundigen Meststoffen (CDM).

dec

07

Nieuwe Stichting Agri Facts, STAF, onderzoekt juistheden rapporten en onderzoeken overheden en ngo's.

dec

06

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) stelde onlangs op twee Drentse vleeskuikenbedrijven aan de grens met Duitsland ILT vast.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand