Markt reacties

ekapusta.commeple schreef op prijsinfo Broederijnotering LTO/NOP en NVP:
На связи Екапуста. Так много не честных компаний разве ...

Gebroeders van Beek / Rinel Kok schreef op prijsinfo Barneveldse Eiernotering:
De prijzen van week 31 missen nog. ...

Bierema schreef op prijsinfo Barneveld vleeskuikens:
Bedankt voor uw medewerking, na 22 jaar dat ik pluimveehouder ben is er eindelijk duidelijkheid omtr ...

webmaster schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
Gecorrigeerd, bedankt! ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

aug

08

Bij een brand in een kippenstal in Beltrum is zaterdagmiddag een deel van de 14.000 kippen omgekomen. De schuur staat volledig in brand, dat meldt de Veiligheidsregio.

aug

08

Vier laatstejaars studenten werken aan een nieuw innovatief product. Daarmee willen ze het onnodige gebruik van antibiotica in de veesector terugdringen. „Het doel van het project is kosten-en risicobesparing voor de veehouder”, zegt Leontien van Keulen.

aug

07

Monitoring draagt bij aan beter gezondheidsmanagement

aug

07

Lidl Nederland roept de ‘Hele scharrelkip naturel’ van het Franse merk PiqueBroche terug omdat tijdens een kwaliteitscontrole bij de producent salmonella is aangetroffen. Het gaat om de scharrelkip met een houdbaarheidsdatum van 10 augustus 2020.

aug

07

Boeren zijn op sociale media weer actief om te laten zien, welke maatregelen zij nemen om hun dieren koel te houden, tijdens de hete dagen. Met de hashtag #geenhittestress zijn op Twitter, Facebook en Instagram foto's en filmpjes te zien

aug

07

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) heeft onder meer samen met de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) een spandoek laten ontwerpen om aandacht te vragen voor de prijsontwikkeling van eieren en kippenvlees door de jaren heen.

aug

07

Met hun open sollicitatie naar het LTO-voorzitterschap hebben Jaap Haanstra en Jan Cees Vogelaar LTO Nederland mooi voor het blok gezet.

aug

07

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) zoekt legpluimveehouders die momenteel een koppel leghennen hebben zitten met pootproblemen in categorie 3 en/of 4 (zie scoreformulier in de bijlage).

aug

07

Pluimveeweb is benieuwd of en hoeveel pluimveehouders bereid zijn binnenkort weer evenementen, zoals thema-avonden, symposia en beurzen te bezoeken. Stem op de onderstaande stelling.

aug

06

In vergelijking met andere lidstaten staat Nederland op de eerste plaats in ammoniakreductie. In de periode van 1990 tot 2018 behaalde ons land een reductie van 63 procent. De gemiddelde Europese NH3 reductie lag op 26 procent.

aug

06

In de eerste zes maanden van dit jaar heeft Bulgarije tientallen tonnen met salmonella besmet Pools kippenvlees moeten vernietigen. In dat half jaar werden 26 meldingen geregistreerd over met salmonella besmette kip uit Polen.

aug

06

„Als vleeskuikensector moeten we het aantal fysieke overtredingen verminderen. Maar de administratieve belasting dreigt voor vleeskuikenhouders door allerlei extra wet- en regelgeving veel te hoog te worden. Dat moet echt minder worden."

aug

06

De reductie van het aantal slachthaken in Nederland creëert een negatieve impact op de Belgische vleeskuikensector. De sector was net aan het herstellen van de eerste gevolgen van de coronacrisis of het tweede na-effect van corona laat zich al gelden.

aug

05

Het Barneveldse eierpakstation dat 3 sterren Beter Leven eieren leverde aan supermarktketen Coop van een leghennenbedrijf waar weken eerder de stallen waren afgebrand is haar KAT-erkenning kwijtgeraakt.

aug

05

De pluimveesector kan zich opmaken voor een aantal warme dagen. Vanaf donderdag worden temperaturen boven de 30 graden voorspeld en treedt het Nationaal plan voor Veetransport in werking.

aug

05

Stikstofclaim (SSC) heeft na overleg met haar juristenteam besloten de Nederlandse staat opnieuw te dagvaarden. LTO heeft SSC gevraagd om een onderbouwing van de juridische aanpak, maar zet vooralsnog in op een politieke oplossing omtrent de voermaatregel

aug

05

De vaste medewerkers van pluimveeslachterij Frisia Food in Haulerwijk kunnen aan de slag bij de slachterij van Plukon in Dedemsvaart.

aug

05

Minister Schouten tekende hoger beroep aan tegen de uitspraak van de Raad van State dat de adresgegevens van alle PAS-melders openbaar moeten worden gemaakt. Tegelijkertijd vroeg zij een speciale voorziening aan. Deze voorziening is vandaag toegewezen.

aug

05

In een opslagloods met eierverpakkingen in Weert heeft dinsdagavond een grote brand gewoed. De brand zorgde voor veel rook, die tot in de wijde omtrek te zien was.

aug

04

LTO Nederland waarschuwt voor nieuwe activiteiten van Meat the Victims. De Australische oprichter van de dierenorganisatie roept via een bericht Instagram op tot nieuwe acties in onder andere ons land.

aug

04

Het naleven van de regels voor dierenwelzijn bij vleeskuikens en het opvolgen van de daaraan gekoppelde administratieve verplichtingen door vleeskuikenhouders en andere pluimveehouders is een punt van zorg.

aug

04

Agrifirm heeft een verhittingslijn gebouwd in de fabriek in Meppel. Hiermee kan het bedrijf eventueel aanwezige entero's en salmonellabacteriën in het voer worden gedood.

aug

03

Het Barnevelds eierpakstation wordt voor het tuchtgerecht van het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ) geleid. De instantie heeft dit besloten nadat het pakstation eieren leverde de de termijn overschreven.

aug

03

Japan heeft een verbod op de invoer van Poolse pluimvee- en pluimveeproducten, evenals eieren en eiproducten opgeheven. De Poolse autoriteiten zeggen dat de opheffing te danken is aan de inspanningen van de Poolse sector om de vogelgriep terug te dringen.

aug

03

Het aantal boeren dat zijn bedrijf aan het afbouwen is, ligt lager dan het aantal dat zegt te groeien. Dat blijkt uit een tussenevaluatie van het onderzoek naar bedrijfsontwikkeling in de landbouw van Agrio in samenwerking met Wageningen Universiteit.

aug

03

Jurrian Romijn, die in Barneveld een opfokbedrijf voor biologische leghennen runt, is deze week de hele week gastboer op het landelijk bekende social media-platform @Boerburgertweet.

aug

03

De Europese Commissie heeft bij China haar bezorgdheid geuit over nieuw opgeworpen belemmeringen voor de export van voedsel. EU-functionarissen melden dat China steeds meer maatregelen neemt om de Covid-19-pandemie in de landbouwexport in te dammen.

aug

03

Uit onderzoek in het Poultry Research Centre van Coppens Diervoeding met insectenolie blijkt dat kuikens beter groeien met een gunstigere v.c. t.o.v. sojaolie als grondstof. Het heeft ook een positief effect op het bestrijden van Clostridium problemen.

aug

02

De Wageningen University & Research (WUR) onderzoekt samen met experts hoe duurzaam diervoer gemaakt kan worden. Het project moet inzicht geven in hoe granen in voer te vervangen is door ‘minder plakkerige bijproducten’ uit de circulaire landbouw.

aug

02

BoerBurgerBeweging (BBB) heeft onlangs haar (voorlopige) verkiezingsprogramma gepubliceerd. In het programma neemt het platteland een dominante plaats in.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand